Öğrenci Kariyeri Banner

YEA Endüstri 4.0 Can Tolga Bizel: Yapay Zeka

YEA Endüstri 4.0 Can Tolga Bizel: Yapay Zeka

YEA 7.haftasında Endüstri 4.0 alanında, Mitsubishi Electric Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Can Tolga Bizel ile birlikteydik. Bizimle daha çok fabrika otomasyon sistemleri alanındaki tecrübelerine ve yapay zeka teknolojilerinin endüstride, özellikle robotlar üzerinde, nasıl faaliyet gösterdikleriyle ilgili kısımlara değindi.

Yapay zeka nedir?

yapay zeka

Bilgisayar biliminde, yapay zeka (AI) terimi, bir bilgisayar, robot veya başka bir makine tarafından sergilenen herhangi bir insan benzeri zekayı ifade eder. Popüler kullanımda yapay zeka, bir bilgisayarın veya makinenin insan zihninin yeteneklerini taklit etme, örneklerden ve deneyimlerden öğrenme, nesneleri tanıma, dili anlama ve yanıt verme, karar verme, problem çözme yeteneklerini ifade eder. Yapay zeka;

  • Öğretileni yapar(daha fazlasını değil)
  • Bir sonucu tahmin etmek için geçmiş deneyimleri kullanır.
  • Sadece kendi yetenek setinde çalışabilir.

Gelecek Yapay Zekasında 3 Ana Başlık

sayı 3

Mitsubishi Electric olarak bu üç başlık üzerine yoğunlaştıklarını ve çalıştıklarını söyledi.

  • Deep Learning:

beyin

Yapay zeka alanı, esasen makinelerin tipik olarak insan zekası gerektiren görevleri yerine getirebildiği zamandır. Makinelerin deneyimle öğrenebileceği ve insan müdahalesi olmadan beceriler edinebileceği makine öğrenimini kapsar. Derin öğrenme, yapay sinir ağlarının, yani insan beyninden ilham alan algoritmaların büyük miktarda veriden öğrendiği bir makine öğrenimi alt kümesidir. Deneyimden nasıl öğrendiğimize benzer şekilde, derin öğrenme algoritması, sonucu iyileştirmek için her seferinde biraz ince ayar yaparak bir görevi tekrar tekrar gerçekleştirirdi. Derin öğrenme, makinelerin çok çeşitli, yapılandırılmamış ve birbirine bağlı bir veri kümesi kullanırken bile karmaşık sorunları çözmesine olanak tanır. Derin öğrenme algoritmaları ne kadar çok öğrenirse, o kadar iyi performans gösterirler.

  • Reinforcement:

makine

Takviye öğrenimi ( RL ), kümülatif ödül  (şimdiye kadar alınan tüm ödüllerin toplamı) kavramını en üst düzeye çıkarmak için akıllı aracıların bir ortamda nasıl harekete geçmesi gerektiğiyle ilgili bir makine öğrenimi alanıdır . 

  • Big data analysis:

big data

Büyük veri analizi, kuruluşların bilinçli iş kararları vermesine yardımcı olabilecek gizli modeller, pazar eğilimleri ve müşteri tercihleri ​​gibi bilgileri ortaya çıkarmak için büyük verileri incelemenin genellikle karmaşık bir sürecidir .

Geniş ölçekte, veri analizi  teknolojileri ve teknikleri, veri setlerini analiz etmek ve yeni bilgileri almak için bir araç sağlar ve bu da kuruluşların bilinçli iş kararları vermesine yardımcı olabilir. 

Büyük veri analizi, tahmine dayalı modeller, istatistiksel algoritmalar ve analitik sistemleri tarafından desteklenen olasılık analizi gibi unsurlarla karmaşık uygulamaları içeren  gelişmiş bir analitik biçimidir  .

-------------------

Geleceğin yönetici adaylarının 6 ay boyunca 5 farklı konuda 120 farklı şirketin ve öğrencilerin buluştuğu Young Executive Academy’nin ikinci dönem başvurularından haberdar olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

 


Sıla Beril Bakan

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.