Öğrenci Kariyeri Banner

Yaz Tatilinde Instagram Üzerinden Para Kazanmanın Yolları

Yaz Tatilinde Instagram Üzerinden Para Kazanmanın Yolları

Pek çoğumuz Instagram üzerinden ünlenerek milyoner olanların ihtişamlı hayatlarını görüp imrenmişizdir. Peki bizim neyimiz eksik? Biz neden Instagram’in zengin çocuklarından olmayalım?


İşte, 1 milyonun üzerinde takipçisi bulunan Instagram hesabı @MillionaireLifestyle’ın paylaştığı, hesabınızdan para kazanmanızı sağlayacak 6 tüyo:


chiara-ferragi-instagram-milyoner


1- İlk bakışta aşk


Profil fotoğrafı çok etkilidir. Paylaştığınız görsellerin berrak, yüksek kalitede ve etkileyici olduğundan emin olun. Bu açıdan Olimpik koşucu Usain Bolt’un Instagram hesabı güzel bir örnek. Koşucu, kendi ismini ve Instagram hesabı üzerinden bir marka olarak çok iyi yönetiyor. 


usain-bolt-instagram


Bir diğer gayreti de kullanıcı adı seçiminizde göstermeniz faydalı olabilir. Hedef kitlenize uygun bir isim seçerseniz sizi bulmaları ve takip etmeleri kolaylaşacaktır. 


‘Hakkında’ kısmındaki küçük metin aslında sizin ve hesabınız hakkınızda çok şey anlatıyor. Hesabınızı profesyonel işleriniz için değil de kişisel paylaşımlarınız için kullanacaksanız eğlenceli bir açıklama yazmak güzel fikir olabilir. 


2- İlgi çekici hale getirin


Hesabınızdaki paylaşımlar tıpkı profil fotoğrafınızda olduğu gibi net olmalı. Bunun için yüksek çözünürlüklü fotoğraflar eklemeyi deneyin. Millionaire Lifestyle hesabının yaratıcısı Dorry Levine, “İnsanlar neden sizin paylaşımlarınızı önemsemeli, bunu bulmalısınız. Paylaşımlarınızda kendi perspektif ve sezgilerinize yer verin.” diyor. Örneğin, 1.7 milyondan fazla takipçisi bulunan @waverider_ hesabının sahibi Liam, sadece ünlülerin verdiği pozları taklit ederek bu paylaştığı benzeri olmayan içerik sayesinde binlerce beğeni alıyor. 


waverider-instagram


3- İstikrarlı olun


Levine diyor ki, “takipçilerinizin sayısı ne sıklıkta ve süreklilikte olduğuyla doğru orantılıdır”. Düzenli olarak ve sıklıkla paylaşım yaptığınızda takipçilerinizin ilgisini kaybetmemiş olursunuz. Örneğin başlangıç olarak günlük veya haftada birkaç kez paylaşım yapabilir, zaman içinde bu sayıyı artırabilirsiniz. 


2FAB255900000578-0-image-m-47_1451403448863


4- Odaklanın


Eğer birden fazla birbiriyle bağlantılı sosyal medya hesabınız var ve paylaşımlarınızı hepsinden otomatik olarak yapıyorsanız, bunu yapmayı bırakın. Levine’e göre bu pratik zaman kazanmanızı sağlasa da birçok hata yapmanıza sebep olabilir. Bu yüzden işin uzmanı, her platform için ayrı uygunlukta içerikler paylaşmanızı öneriyor ve ekliyor, “birlikte paylaşılan içerikler sizi tembel, anti-sosyal ve kullanıcılarınızı önemsemeyen biri gibi gösterecektir”. 


private-jet-1


5- Sosyal olun 


Paylaşımlarınızı düzenli olarak yapın ama bir robota dönüşmeyin. Kendiniz hakkında içerik üretin ve bir şeyler yazın. İnsanlara sizinle sohbet edebileceklerini hissettirin. 


56 milyondan fazla takipçisi bulunan film yıldızı Dwayne Johnson, Instagram hesabında hayranları için ilham verici video ve fotoğraflar paylaşıyor. Levine diyor ki, “siz de sorular sorun, yorum yapın, cevap verin, favorilerinize alın ve beğenin.” 


thre_rock


Takipçilerinizle sohbet halinde olmak onları sayfanıza tekrar gelmeleri için teşvik edecektir. Ödül ve yarışmalar düzenlemek de etkileşim kurmanın iyi bir yolu. 

6- Kendiniz olun

Sosyal medya platformlarınızda, kendiniz gibi olmak gibisi yoktur. Kendi hayatını Instagram hesabında paylaşarak işe başlayan @newyorkcity hesabının sahibi Liz Eswein kısa zamanda milyonlarca takipçi kazanarak milyoner oldu ve kendi medya şirketini yönetmeye başladı. 

new_instagram


Levine diyor ki, “sosyal medyada pek çok kullanıcı eğer hissederlerse, size özgün ve hakiki olmadığınızı kolaylıkla söyleyebilir. Bu yüzden gerçek sizi yansıtmanız çok önemli. Kendi bakış açınızı yansıtmaya ve orijinal olmaya önem verin. Bir de eğlenmenize bakın” diyor. 


Kaynak




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.