Öğrenci Kariyeri Banner

Yatırım Kavramının Derinlikleri

Yatırım Kavramının Derinlikleri
Modern insanın lüks yaşam hayallerinin ötesinde beklentisiz bir yaşam biçiminin hazzına sahip insanlar için yatırım kavramı para ile alakasızdır. Yatırım kavramına ilişkin aklına paradan başka bir şey gelmeyen bir kitleye ders kıvamında hikayelere sahip bir dünyanın içindeyiz. Lüks bir yaşam hayallerinde çırpınan modern insanın kısa bir zaman diliminde dünyaya verdiği zararı ilkel insanlar yüzyıllarca veremezdi. Modernitenin getirilerinde muazzam bir sıçrayış olduğu aşikar fakat doğallıktan uzaklaşmanın zararlarını da görmemek elde değildir.

Günümüzde "para her şey değildir" felsefesi üzerine yaşayan birçok milyarderin varlığından söz edebiliriz. Ayrıca bu felsefelerine yönelik yatırımlarına bakarak veya onca paraya rağmen lüksten uzakta bir yasam sürmelerini görerek bu felsefelerinin hayatlarında ki önemini anlayabiliriz. Hayallerine bir ideali sığdıran insanlar dünyaya faydalı olabilecek her fikrin arkasından maddiyat gözetmeden yatırım yaparlar. Peki idealist bir yatırım derken ne demek istiyoruz? Bu soruya verebilecek en güzel cevabı ararken karşıma muhteşem bir kitap çıktı; Eşekli Kütüphaneci. Fakir Baykurt'un bu kitabını okuyanlar ne demek istediğimi daha iyi anlamıştır fakat okumayanlar için kısa bir anlatım sunarak akıllarımızda idealist bir yatırımın güzelliğinin yer etmesine yardımcı olayım.
f

Fakir Baykurt'un hasta yatağında yazdığı son romandır bu. Dimitros adında bir Yunanlı Ürgüp'e gelir ve muazzam bir adamla tanışır; Mustafa Güzelgöz. Bu adama eşekli kütüphaneci demelerinin sebebi ise otuzu aşkın köye eşekle kitap taşımasından gelir. Herkes, özellikle de kadınların kitap okuması adına yaşamını harcayarak yatırımını yapmıştır Mustafa Güzelgöz. Tam olarak idealist bir yatırım derken aklımda yer edinen en güzel hikayelerden birisidir bu. İnsana yatırım demekte budur tam olarak, sonuçta ne ekersen onun meyvelerini yersin. Çabala, yatırım kavramını yalnızca maddi olarak algılama. Tek değer para değildir, ideal bir yatırımın meyveleri inanılmazdır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.