Öğrenci Kariyeri Banner

Yaşar Üniversitesinde İmkansızları Başaran Öğrenci

Yaşar Üniversitesinde İmkansızları Başaran Öğrenci
imkansızı_basaran



Doğuştan görme engelli ve yüzde 90 işitme kaybi nedeniyle işitme cihaziyla çok az duyabilen izmirli Celil Uzun, hiçbir şeyin `imkansiz` olmadiğini, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesini yüzde 100 burslu kazanarak ve azmiyle 3. sinifa gelerek kanitladi.

Uğur Yücel ve Beren Saat`in başrollerini oynadiği, görme ve işitme engelli genç kiz Ela`nin başari hikayesinin anlatildiği Benim Dünyam filmi, izmir`de gerçek oldu. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sinif öğrencisi 23 yaşindaki Celil Uzun, öğretmen bir baba ve ev hanimi bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Celil, doğuştan görme engelliydi, birkaç yil sonra da kulaklarinda da yüzde 90 işitme kaybi olduğu ortaya çikti. Ancak ailesinin yönlendirmesiyle Celil, hiçbir zaman hayata küsmedi, ilk günden itibaren eğitimine hiç ara vermedi. ilk önce Menemen`de görme engelliler okuluna giden Celil Uzun, 2006 yilinda girdiği Orta Öğretim Geçiş Sinavi`nda Çiğli Yildiz Tinaz Anadolu Lisesi`ni kazandi. Kulaklik yardimiyla çok az duyabilen Celil Uzun, engelsiz öğrencilerle birlikte okudu. Celil Uzun, `Lise 2. sinifta bu bölüme girmemi kolaylaştiracak eşit ağirlik bölümünü seçtim. Bir görme engelli için zor bir bölümdü. Çünkü matematik kaynaklarina erişmek biraz zordu. Babamin öğretmen olmasi, sorunlari aşmamizda kolaylik sağladi. Bu destekle liseyi bitirdim` dedi.

Haberin tamamı için tıklayınız.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.