Öğrenci Kariyeri Banner

Yaşar Kemal Seyahat Bursu

Yaşar Kemal Seyahat Bursu
Yaşar Kemal Seyahat Bursu üniversite çağındaki gençlerin okulda öğrendikleri “Akdeniz’de kışlar ılık ve yağışlı, yazlar sıcak ve kurak geçer” türü bilgilerin doğruluğunu gidip yerinde görebilmeleri, tespit edebilmeleri, yaşayarak öğrenmeleri için sosyal girişimci Önder Cırık tarafından 2016 yılında başlatılmış bir burs programıdır.Yapılacak olan seyahatin bir amacı ve seyahat tamamlandığında bu seyahatin bir çıktısı / üretimi olmalıdır.Seyahatin sonunda bursiyer ortaya bu üretimi koymalı ve kamuoyu ile paylaşmalıdır.Burs programı hem yurtiçi, hem de yurtdışı seyahatler için burs vermektedir. İlk kez başvuru yapanlar sadece yurtiçi seyahat bursu için başvurabilirler.Seçici kurul tarafından seyahat projesinin sonuçları en iyi olarak belirlenen bursiyer ertesi yıl yurtdışı seyahat bursu için başvuru yapmaya hak kazanır.

Peki neden Yaşar Kemal ?

Yaşar Kemal Seyahat Burs programı adını Anadolu’nun kültürünü, coğrafyasını, doğasını, insanını, insan ilişkilerini en iyi betimleyen ve Türk edebiyatının en iyi yazarları ve masal anlatıcılarından biri olan Yaşar Kemal’den alır.

Adaylar 15 Eylül 2017 CumaTürkiye saatiyle saat 23:49‘a kadar başvuru yapabilir.

Yaşar Kemal Seyahat Bursu’na başvuracak olan adaylar:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.
• 01.01.1994 ile 31.12.1999 tarihleri arasında doğmuş olmalıdır.
• Seyahatini yurtiçinde bir yere ya da yerlere yapmalıdır.
• Sağlık durumu seyahat etmeye elverişli olmalıdır.
• Seyahatini en geç 31 Aralık 2018 tarihinde tamamlayacak şekilde planlamalıdır.
• Burs başvurusunun kabulü halinde burs veren ile sözleşme imzalamalıdır.

Yaşar Kemal Seyahat Burs Programı 2017’de en fazla 3 öğrenciye yurtiçi seyahat bursu verecektir.

Burs Miktarı

Adayların yurtiçi seyahat için talep edebilecekleri maksimum burs miktarı 1500 Türk Lirasıdır. Yurtiçi seyahat projelerini başarılı şekilde tamamlayıp seçici kurul tarafından onay alan adaylar devam eden yıllarda yurtdışına yapmayı planladıkları seyahat projeleri için 1500 € tutarında burs başvurusu yapmaya hak kazanırlar. Toplam bütçesi belirtilen bu miktarları aşan projeler değerlendirmeye alınmaz. Burs tutarları bursiyerlerin banka hesaplarına seyahatlerinden en geç bir hafta önce yatırılır. Yapılacağı beyan edilen seyahat projesi gerçekleşmediği takdirde bursiyer, talep ettiği burs tutarının yarısını iade etmekle yükümlüdür.

Başvuru Formu:

http://www.ykseyahatbursu.org/basvuru/basvuru-formu/

Ayrıntılı bilgi için:

http://www.ykseyahatbursu.org/

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.