Öğrenci Kariyeri Banner

Yaşamınız Boyunca Beyninizi Dinç Tutmanın 7 Yolu

Yaşamınız Boyunca Beyninizi Dinç Tutmanın 7 Yolu
1.Yeni Bir Dil Öğrenmek

nedenini-bilin

Son araştırmalara göre hangi yaşta olursanız olun yeni bir dil öğrenmek, sadece tatillerinizi zenginleştirmenizi ya da iş seyahatlerinizde daha başarılı olmanızı sağlamıyor aynı zamanda sizi daha iyi bir dinleyici yapıyor, yaratıcılığınızı arttırıyor, beyin kapasitenizin büyümesini sağlıyor, hatta birçok insan için Alzheimer’ı bile geciktiriyor.

2.Egzersiz Yapmak

spor-kimlere-gerekir

Bilinenin aksine egzersiz yapmak sadece kasları çalıştırıp vücudu zinde tutmak anlamına gelmemektedir. Yapılan araştırmalara göre egzersiz yapmak öğrenme kabiliyetimizi arttırarak odaklanmanızı sağlamaktadır. Bunların yanı sıra spor yapan insanların hafızalarının daha güçlü olduğu ve yaratıcı düşünce kabiliyetlerinin daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir.

3.Kitap Okumak

cok-kitap-okumak

Düzenli kitap okumak beyinde yeni nöron bağlantıları oluşmasına olanak sağlıyor. Bunun anlamı daha zeki bir insan olmanız demektir. Kitap okumak hiç kuşkusuz yaratıcılığı arttırarak odaklanma mekanizmanızı geliştirir ve hafızanızı güçlendirir.

4.Düzgün Beslenmek

saglikli-beslenme-helalinden-yiyelim

Sağlıklı beslenme bedensel olarak sizi formda tutarken zihinsel olarakta sizi formda tutar. Hafızanız güçlü olur. Buna bağlı olarak düşünme ve kavrama yeteneğiniz artar.

5. Aktivitelerinizi Alışık Olmadığınız Tarafınızla Yapmak

cocuk-okul-tahta-resim-sol-el-mns-mkl-mnk

Boş zamanlarınızda bir şeyler yazmak, iş yapmak, diş fırçalamak için ters elinizi kullanabilirsiniz. Bunları yaparsanız beyniniz alışkın olmadığı için kendini zorlar ve beyin alışkın olduğu durumun dışına çıkınca gelişme sürecine girer.

6. Gülümsemek

ozbeozcom-gulumsemek-icin-10-neden

Sık sık gülümseyin ve neşeli olun. Asla sizi üzmelerine izin vermeyin ve şunu unutmayın mutlu bir beyin her zaman daha iyi öğrenir.
Her şeyden önemlisi beyninize hala aktif çalıştığı için, öğrenip, hatırlayabildiği ve bu kusurlu düzen içerisinde kusursuz bir şekilde çalışabildiği için teşekkür etmeyi ihmal etmeyin

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.