Öğrenci Kariyeri Banner

Yapılacaklar Listenizde Mutlaka Olması Gereken 5 Aktivite

Yapılacaklar Listenizde Mutlaka Olması Gereken 5 Aktivite

Yoğun geçen okul ve iş aylarından sonra yaz ayları birçoğumuz için kendimizi keşfetme zamanıdır. Hayatmız için yeni kararlar alırız, hedefler koyarız. Kısacası değişmeyi umarız. Hadi gelin bu yazımızda, yaz ayında kişisel gelişim ve değişim için neler yapabiliriz onlara bakalım. 

1. Bir Egzersiz Rutinini Hayatınıza Katın.

Güneşin ilk ışıklarıyla beraber kalkıp egzersiz yapmaya ne dersiniz? 

Düzenli olarak egzersiz yapmanın hayatınıza birçok katkısı olacaktır. Bunlardan en önemlileri ise sizi daha sağlıklı ve iradeli bir insan yapacak olmasıdır.  İlerleyen yıllarda iş hayatının yoğunluğu içindeyken, egzersiz rutinini hayatınıza katmak biraz zorlayıcı olabilir. Fakat spor ve egzersizler, sağlıklı yaşam için hayatınız boyunca ihtiyaç duyacağınız bir şey. Bu yaz müsaitseniz, isteğiniz de varsa  egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.

2. Kamp Yapın. 

Doğayla bütünleşmenin en güzel yollarından biridir kamp yapmak. Güneşin ilk ışıklarıyla uyanıp, kuş cıvıltılarıyla güne devam etmek, kendinizi mental olarak yenilemeniz için çok güzel bir fırsattır. Yoğun günleri geride bırakıp, yeni bir dönem için beyaz sayfa açmayı istiyorsanız kendinizi bir kamp tatilinde sıfırlayabilirsiniz. Bırakın doğa sizi yenilesin. 

3. Gönüllülük Yapın. 

Bir çocuğun yüzündeki gülümseme olmak, bir hayvanın masumiyetini hissetmek, gönüllü eğitmenlik yapmak, ihtiyacı olan birine yardımcı olmak... Kısacası herhangi bir canlıya karşıklısız iyilik yapmak.

Birçok insan, toplumda yer edinmiş yanlışları değiştirmek ister. Fakat değiştirmek için gerekli olan fırsatların elinde olmadığından yakımaya başlayanlar olabilir. O zaman en temelden başlamaya ne dersiniz? Küçük bir çocuğa doğru olması gerekeni öğreterek geleceğin bir bireyini yetiştiriyorsunuz. Gönüllü eğitmenlik yaparak ihtiyaç sahibi bir insanın bilgiye ulaşmasını kolaylaştırabilirsiniz. Bunlar gibi faaliyetler sayesinde, var olan eksikleri veya yanlışları değiştirmek için fırsat bulacaksınız. Üstelik bunları yaparken manevi anlamda hem tatmin olacak hem de kendinizi geliştireceksiniz.

4. Kitap Okuma Hedefi Belirleyin.

Kitap okumak, kendini geliştirmeyi isteyen herkes tarafından hedef olarak belirlenir. Bazı insanlar için bu durum sadece hedef olarak kalabilir ya da verimsiz olarak gerçekleştirilebilir. Fakat doğru şeyleri hedeflediğiniz doğrultuda okumanız sizi büyük ölçüde geliştirecektir. Bu yaz kendinizi geliştirmeyi hedefliyorsanız, mutlaka okunacak kitap listesi hazırlayın ve listenizde yer alan kitapları istikrarlı bir şekilde okuyun. 

5. İç Sesinize Kulak Verin. 

Farklı seslerin insan hayatı için olumlu etkileri göz ardı edilemez. Bu sesler sayesinde kendimizi geliştirebilir ya da kendimize daha eleştirel bakabiliriz. Fakat bazı durumlarda dışarıdan gelen seslerin şiddeti fazla olabilir. Bu gibi durumlarda içe dönüp kendimizi dinlemek, hayatta ne yapmak istediğimizi keşfetmemizi ve daha hızlı yol almamızı sağlayacaktır. Örneğin, haftada birkaç saati kendi iç sesimize ayırıp, "Ben bu hayatta neyi gerçekleştirmek istiyorum?" diye sorabiliriz. 

Özgün İçerik

 


Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.