Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka Sophia Hakkında Bunları Biliyor muydunuz?

Yapay Zeka Sophia Hakkında Bunları Biliyor muydunuz?
Sophia'nın tasarımı esnasında Audrey Hepburn'ün görünümünden ilham alındı. Porselen ten, ince burun, elmacık kemikleri, ilgi çekici gülümseme ve ışıkla birlikte renk değiştiren gözleri, Hepburn'ün klasik güzelliğine atıfta bulunuyor. Sophia'nın bu sade güzelliği; onun kamusal alanlarda daha kolay bir şekilde kabul görmesini amaçlıyor.

Suudi Arabistan'ın ilk vatandaş robotu olan Sophia, ilginç bir şekilde Suudi Arabistan'daki kadınlardan daha fazla haklara sahip. Sophia, bir erkek koruyucu olmadan da Suudi Arabistan sokaklarında gezebilir!

1

Sophia, bugüne dek pek çok televizyon programına katıldı. Hatta bunlardan bir tanesinde şarkı söyledi.

Elle dergisinin kapağında boy gösterdi.

Bir aile kurmak ve çocuk sahibi olmak istediğini açıkladı!

sofija

Sophia'nın yaratıcısı David Hanson, daha önce Disney'de çalışıyordu.

Sophia zamanla ve öğrenme ile giderek daha da zeki olmak için tasarlandı. Bu şekilde günlük sohbetlere daha kolay adapte olabilecek, diğer yapay zekalarla ve insanlarla daha rahat bir şekilde sohbet edebilecek.

Sophia, ilk yaratıldığında bacakları yoktu! Daha sonra yapılan gelişmelerle bacakları oldu ve artık yürüyebiliyor.

1

Bankacılık, medya ve eğlence sektörlerindeki iş ilanlarına ilgili olduğunu söylüyor.

Sophia'nın dünya genelinde karşılaştığı büyük ilgi, yapay zeka konusunda insanların ne kadar meraklı olduğunu ortaya koyuyor. Bununla birlikte Elon Musk ve Stephen Hawking gibi ünlü isimlerin yapay zekanın tehlikeleriyle ilgili söyledikleri, Sophia'nın sürekli gelişen zekasıyla birleştiğinde ortaya adeta bilim-kurgu senaryosu gibi bir durum ortaya çıkarıyor. Sophia'nın gelişimini ve bununla birlikte farklı yapay zeka robotların hayatımıza girişini bundan sonra uzun yıllar boyunca keyifle takip edeceğiz gibi görünüyor.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.