Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka İle Deprem Bölgesindeki Yıkımın Boyutu Ölçülebiliyor!

Yapay Zeka İle Deprem Bölgesindeki Yıkımın Boyutu Ölçülebiliyor!

Chooch, deprem sonrası yapay zeka ile yıkım boyutunu tespit etme projesini herkesin erişimine açık hale getirdiğini açıkladı.

Bilgisayar görüşüne (Computer vision) odaklanan yapay zeka platformu Chooch, deprem sonrası yapay zeka ile yıkım boyutunu tespit etme projesini herkesin erişimine açık hale getirdi. Emrah Gültekin ve Hakan Gültekin tarafından kurulan girişim, deprem sonrası yapay zeka ile yıkım boyutunu tespit etme projesi kapsamında yapay zeka modelleri sunuyor. 

Yıkımın Boyutunu Hızlı Bir Şekilde Tespit Ediyor!

2015 yılında San Francisco'da kurulan bir girişim olan Chooch Yapay Zeka platformu, video verilerinden ve veri modellerinden sürekli olarak öğrenen bir platform. Girişim, bağlamsal verileri genişletirken görüntü tanımayı da düzenli olarak geliştiriyor. Böylece verilerin doğruluğunu her geçen gün anlık olarak artırıyor. 

Chooch şu anda binlerce uydu görüntüsünü eş zamanlı olarak tarıyor ve depremlerin neden olduğu yıkımın boyutunu hızlı bir şekilde tespit edebiliyor. Girişim, yeni uydu bilgilerine eriştikçe bu bilgileri işlemeye ve güncellemelere devam ediyor.

Şirket, bina ayak izleri için Planet'in yanı sıra Maxar'dan da faydalandığını belirtiyor. Geçtiğimiz günlerde Maxar'ın Açık Veri Programı'nın, deprem bölgesi için uydudan çekilen fotoğraflara erişmenizi sağladığını sizlere aktarmıştık. Chooch'un deprem sonrası yapay zeka ile yıkım boyutunu tespit etme projesiyle ilgili daha geniş çapta bir fikir edinmek için Defense Innovation Unit (DIU) sunduğu haritayı buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Kaynak

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.