Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka Bu Mesleklerin Yerine Geçebilir!

Yapay Zeka Bu Mesleklerin Yerine Geçebilir!
Yapay zeka, bir robotun veya bir bilgisayarın çeşitli faaliyetleri bir zeki canlı gibi yerine getirme kabiliyetidir. Bu tanım ne kadar heyecan verici değil mi? Gün geçtikçe yapay zeka çalışmaları ilerlemekte... Bu ilerlemenin bazı meslekleri tehdit ettiğini düşünüyorum. İşte onlar:

Şoförler

Son zamanlarda sürücüsüz araba teknolojisindeki ilerlemeler gözler önünde. Tesla'nın sürücüsüz araba üretmesi oldukça heyecan verici.

1 (790 x 444)

Şoförü olmayan bir taksi veya otobüs, makinisti olmayan bir tren, vatmanı olmayan bir tramvay düşünün. Bu durum, bu alanlarda daha az istihdam demek.Yakın gelecekte yapay zekanın şoförlüğün yerine geçeceğini düşünüyorum.

Fabrika İşçileri

2 (790 x 455)

Her ne kadar makine insan yerini almışsa da fabrikalarda hala onlarca hatta yüzlerce işçi çalıştığını görmekteyiz; çünkü makine ayarlarının yapılmasında, makinelerin arızalarının giderilmesinde ve birçok alanda hala insan gücü kullanılmakta. Gelecekte yapay zekanın fabrika işçilerinin yerini de alacağını düşünüyorum; çünkü kendi kendini onarabilen, sorunları çözebilen robotlar geliştirilmeye başlanıldı.

Askerler

3 (790 x 444)

Pentagon’un ön cephede savaşmak üzere robotlar üzerinde çalıştığını bir haberde görmüştüm. Bu durum “Yapay zeka askerlik mesleğini ele geçirebilir mi?” sorusunu akıllara getirmekte.

Eğlence Sektörü

Hiç kuşkusuz yapay zekanın eğlence sektöründe fazlasıyla yer alacağını düşünüyorum. Passengers filminde de bunun örneği apaçık ortada. Bu filmdeki bir insandan farksız barmen robot dikkatimi çekmişti.

4 (790 x 496)

Yapay zeka müzisyenlerin de yerini almaya başladı. Buradan yapay zekanın bestelediği ilk pop şarkısını dinleyebilirsiniz. Bir insanın bestelemediği şarkının ne kadar sanat eseri sayılabileceği tartışılır.

ÖZEL İÇERİK : MEHMET ALİ KARABULUT

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.