Öğrenci Kariyeri Banner

Yalan Söyleyeni Şıp Diye anlamanızı sağlayan 10 yol

Yalan Söyleyeni Şıp Diye anlamanızı sağlayan 10 yol
En büyük hayal kırıklıklarının mimarı, yalanlardır. Her şeyin yolunda gittiğini düşündüğünüz anda, hayatın aslında düşündüğünüz gibi olmadığını fark etmek, insanı can evinden vurur. Bu tarz mutsuzlukları önleyebilmek için en iyi yol, yalanları tespit edebilmektir. Bunun için ille de insan sarrafı olmanıza da gerek yok. Bu 10 yolu iyi bilin yeter.

  1. Vücut dili: Eğer kelimelere güvenmiyorsanız, vücut diline bakın. Yalan söyleyen insan ellerini saklamaya çalışır; ellerini kavuşturur, ceplerine sokar, üzerine oturur, arkalarında tutarlar. Düz oturamazlar ve genelde yalan söylerken ayaklarını ritim tutar gibi yere vururlar. Onlara soru sorduğunuzda dudaklarını ısırır ya da yalarlar.

  2. Nefes alma: Yalan söyleyen kişi, konuşurken derin nefes almaya eğilimlidir ve sesleri doğru düzgün çıkmaz; çünkü gerildikleri için kan akışları ve kalp ritimleri değişmektedir.

  3. Katı duruş: Bir yalancıyı, duruşundaki doğa dışı katılıkla fark edebilirsiniz. Omuzları, ayakları, ayak bilekleri, kolları, doğalarına aykırı bir duruş sergiler. Çünkü dürüst değillerdir ve bundan rahatsızlardır.

  4. Fazla terleme: Yalan söylemek, insanı strese sokar. Beyaz bir yalan da olsa, strese girmeden duramayız. Terlemek, stresin doğal bir sonucudur.

  5. Göz teması: Sadece sözleri kaçırmak değil, hiç göz kırpmadan gözlerin içine bakmak da yalan söylemenin belirtisidir.

  6. Konuyu değiştirme: İnsanlar yalan söylemekten çoğunlukla rahatsız olur, panikler. Bu sebeple konuyu değiştirmeyi tercih ederler.

  7. Eller yüze: Yalan söyleyen insanın elleri genelde başına doğru ilerler; ya saçlarını karıştırır ya ensesini ovar ya burnunu kaşır ya da garip bir şekilde ağzını kapatır.

  8. Gereksiz savunma: Yalancı bir insani doğruları art arda duymaktan rahatsız olur ve aşırı derecede savunmaya geçer. “Ne alaka şimdi!”, “Şu an önemli olan konu bu değil!” gibi cümleler kullanır.

  9. Ton ve hız: Yalan söyleyen biri, kişisel konuşma tarzından daha yüksek sesle ve daha hızlı konuşur. Konuşurken hata yapar, kekeler.

  10. Teknolojik yalanlar: Yazarken yalan söylemek kolaydır, çünkü yalan söyleyen kişinin strateji kurması için zamanı olur. Ancak sadece yüz yüzeyken değil, mesajlaşırken bile yalanı anlamak mümkün. Kişinin kendisi gibi konuşup konuşmadığına dikkat edin, konuyu sürekli değiştirmeye mi çalışıyor bakın, “Dürüst olmak gerekirse…” ya da “Yani demek istediğim…” gibi şeyler mi diyor bakın.


Gönül ister ki, kimse size yalan söylemesin; ancak başınıza böyle bir şey gelirse de, bu bilgiler size yardımcı olacaktır.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.