Öğrenci Kariyeri Banner

WhatsApp Uzun Zamandır Beklenen Özelliğini Duyurdu!

WhatsApp Uzun Zamandır Beklenen Özelliğini Duyurdu!

WhatsApp, Windows için yeni bir masaüstü uygulamasının kullanıma sunulduğunu açıkladı. Yeni güncelleme, daha yüksek hızlar, güvenlik ve gelişmiş arama özelliklerini beraberinde getiriyor.

Uzun süredir cihazlar arası mesajlaşma ve arama deneyimine odaklanan platform, Windows için yenilenen masaüstü uygulamasını duyurdu. Yeni uygulama, daha yüksek hız, güvenlik ve gelişmiş arama özellikleri gibi konulara odaklanıyor.

Görüntülü Görüşmelerde Kişi Sayısı Arttı!

Whatsapp'ın masaüstü uygulamasında daha hızlı cihaz bağlama, cihazlar arasında gelişmiş senkronizasyon, bağlantı önizlemeleri ve çıkartmalar dahil olmak üzere son zamanlarda çeşitli iyileştirmeler gördük. Ancak platform, bu deneyimi bir üst noktaya taşımayı hedefliyor.

WhatsApp, Windows kullanıcıları için 8 kişiye kadar görüntülü grup görüşmeleri ve 32 kişiye kadar sesli aramalara destek sunacağını belirtti. Ek olarak uçtan uca şifreleme ile güncellenen platform,bu sınırları gelecekte daha da yükseltmeyi planlıyor. Ayrıca yeni sürümün, daha az kaynak kullanımı ve kararlılık iyileştirmeleri ile Electron yazılım çerçevesini geride bırakıyor.

Electron çerçevesine sahip uygulamalar günümüzde işletim sisteminden sınırlı bir şekilde faydalanıyor. Bu bağlamda uygulama artık yerel olduğundan, yani özellikle Windows için tasarlandığından çok daha hızlı ve güvenilir hale gelecek.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.