Öğrenci Kariyeri Banner

Volkswagen'nin Tercihi Türkiye Oldu

Volkswagen'nin Tercihi Türkiye Oldu
Alman otomotiv devi Volkswagen’nin, bir süredir yeni açacağı üretim fabrikası için karar açıklaması bekleniyordu. Türkiye seçeneğini değerlendiren Alman devi Volkswagen'in Türkiye'de karar kıldığı resmi olmasa da açıklandı.

Alman şirketin uzun süredir bu yatırım için Bulgaristan ve Türkiye'de saha çalışması yaptığı duyulmuştu. Bununla birlikte Volkswagen CEO’su Herbert Diess, son dönemlerde Türkiye, Bulgaristan ve Avusturya'ya bazı geziler düzenlemişti. Öte yandan alınan kararda Volkswagen fonlarının yüzde 17'sine sahip olan ve son zamanlarda Türkiye ile ilişkileri iyi olan Katar'ın etkili olduğu gelen bilgiler arasında. Herbert Diess‘in son olarak 19 Haziran Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği ve Ankara’da yapılan çetin görüşme trafiği sonrasında fabrikanın Türkiye’de kurulmasına karar verildiği duyuldu.

Almanya'nın saygın otomobil dergisi Automobilwoche, Volkswagen Yönetim Kurulu'nun perşembe günü karar verdiğini ve İzmir civarında kapsamlı bir fabrika açacağını ileri sürdü. Türk otomotiv sektöründe son 22 yılın yatırımları arsında kayda değer büyüklükte yatırımı olan bu fabrika için 1.3 milyar euro harcanacağı da gelen bilgiler arasında. 2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın, 4 –5 bin kişilik bir istihdam oluşturması bekleniyor. Volkswagen'in almış olduğu Türkiye kararını önümüzdeki günlerde resmi olarak açıklaması ve gerekli çalışmaların başlaması bekleniyor.

2

Volkswagen’nin Türkiye’yi seçme sebepleri arasında yetişmiş insan gücü, Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olması, yedek parça sanayisinin gelişmiş olması ve iç pazarın genişliği gibi etkenlerin olduğu belirtiliyor. Volkswagen'in yeni açılacak fabrikayla Skoda ve Seat markalarına birçok farklı model üretmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

Volkswagen aldığı kararı uygulamaya koyduğu takdirde 23 yıl aradan sonra Türkiye ilk kez bir otomobil fabrikası yatırımı almış olacak. Türkiye'de en son Japon firma Honda 1996'da otomobil fabrikası açma kararı almıştı.

Volkswagen, Almanya’da, 1937 yılında tek model halk tipi otomobil üretimi için Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi (Nazi Partisi) tarafından Alman Otomotiv Birliği’ne kurdurulan otomobil firması. Şirketin adı, Almanca’da halkın arabası anlamına gelmektedir. Grubun sahip olduğu markalar arasında Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda, Volksagen Ticari Araçlar bulunmaktadır. Volkswagen slogan olarak ‘Das Auto’ kullanmaktadır.

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.