Öğrenci Kariyeri Banner

Vizeye 5 Kala

Vizeye 5 Kala

Başlık bile ne kadar tedirgin edici değil mi? Üniversiteli olmak güzel ama, bir de böyle çileleri var işte. Ne yapalım, başa gelen çekilir.. diyereeek kendimizi bir köşeye çekmiyoruz tabikii :) Gardımızı alıyoruz, bu yazıyı okuyarak arasınavlarımız gelirken neler yapabilirmişiz bir göz atıyoruz. Haydi başlayalım!


1)  Psikolojik Olarak Hazır Olmak


21


Öncelikle, her dersin kendine göre bir zorluğu vardır. Ancak önemli şeylerden biri, bu dersin zorluğunu zihnimizde yenmek. Gereksiz strese yer yok. Zaten stresin ingilizce açıklamasında bir şeye ekstra önem vermek yazar :) Bu da demek oluyor ki, hiiç gereksiz öneme yer yok! Kendimizi rahatlatmalı, sadece bir sınav olup, gelip geçeceğini bilmemiz gerekir. Özellikle bu ara sınavsa, geri dönüşü olmayan bir yol olmadığını kabul edelim ve normal bir kafayla vizeyi beklemeliyiz.


GALERİYİ SAYFA NUMARALARINA TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ.

[ad name="Google Adsense"]



2) Sosyal Hayatımıza Kısa Bir Ara Vermek


22


Bu başlığı yazarken içimdeki Darth Vader Nooooooooooooo diye bağırdı açıkçası. Ama bu kısa aranın bize katkısı büyük olacak. Sınav haftasından 1 ya da 1.5 hafta önce, sosyal hayatımıza kısa bir mola vermek, hem bizi psikolojik olarak rahatlatacak, hem de dersleri son güne bırakmayıp rahat rahat çalışabileceğiz. Eğer ki sınavlar normal zamanından erken yapılmazsa, o biriken dağ gibi notları düzene sokup güzelce çalışmak için ideal zaman budur. Sınav haftasının da yaklaşık 2 hafta sürdüğünü düşünürsek, toplamda 3 haftalık bir dilimden sonra özgürüz diyebiliriz :)


[ad name="Google Adsense"]



3) Rahat Çalışma Ortamımızı Keşfetmek


23


Hepimizin kendini rahat hissettiği bir ortam vardır. Kimisi bir cafede oturarak çalışmayı verimli bulur, kimisi kütüphanede, kimisi de evde. Öncelikle, bu kararı dürüst olarak vermemiz gerekiyor. Çalışırken yanında birisinin olması dikkatini dağıtıyorsa, hiç kendini kandırıp da arkadaşlarınla dışarda buluşma. Sadece adı ders çalışmak olur ve sen konsantre olamadığın için bunun sana getirisi zaman kaybından başka bir şey olmaz. O yüzden, nasıl rahat ettiğine karar ver ve çalışacağın yeri belirle.


[ad name="Google Adsense"]



4) Programımızı Hazırlamak


24


En çok zaman ayırmamız gereken derslere öncelik vererek, programımızda günümüzü ona göre ayarlamalıyız. Bu program: şu saatte yat, kalk, şu saatte kahvaltı, mola, bilmem kaç dakika ders şeklinde değil tabiki. Şu gün şu kadar saat bu dersin bu konusunu bitireceğim şeklinde olmalı. Sonrasında kısmi özgürlüğümüzle, dizimizi de izleyebiliriz, bir güzel uyuyabiliriz de. Tek yapmamız gereken programımızı gerçekten yapabileceğimiz şekilde hazırlamak ve de ona güzelce uymak.


[ad name="Google Adsense"]



5) Taktik Geliştirmek


25


Notlarımızı temize çekerken aslında farkında olmadan, bu derse nasıl çalışmamız gerektiğini çözeriz. Eğer ki hocanın da nasıl soracağını biliyorsak, elimizde güzel bir koz tutuyoruz demektir. Bazı dersler okuyarak akılda kalır, bazısı ise defalarca yazarak. Mini sınavlar hazırlayarak da kendimizi hazır hale getirebiliriz. Konuları ses kaydı yaparak da yolda dinleyebiliriz, bu taktik gerçekten işe yarıyor. ;)


[ad name="Google Adsense"]



6) Sınav Günü


26


Normal bir gün gibi uyanıp, son olarak bakacağımız notları yanımıza alarak sınav yerine en az 30 dakika önce giderek hem zaman sıkıntısı yaşamaz hem de arkadaşlarımızla konuşmak istediğimiz konuları tartışma fırsatı buluruz. Bu maddeyle birlikte, vizemiz gelmiş çatmış bulunuyor. Bol şans. :)


Bu Yazı ÖğrenciKariyeri Ekibinden Armoni Bayar tarafından özel olarak hazırlanmıştır.
İşte kendisine ulaşabileceğiniz hesaplar; Facebook | Twitter | Linkedin


[ad name="Google Adsense"]


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.