Öğrenci Kariyeri Banner

Vizeler Başlamadan Bir Solukta İzlenebilecek 3 Netflix Dizisi!

Vizeler Başlamadan Bir Solukta İzlenebilecek 3 Netflix Dizisi!
Vizeler başlamadan ilkbaharın gelişini Netflix’in 3 Alman yapımı başyapıtıyla kutlayın. Henüz birer sezondan oluşan bu dizileri meraktan iki gün içerisinde bitireceksiniz!

Yavaştan gerilip ısınalım;



Perfume (IMDB 7.2)

Perfume, kusursuz kokuyu yaratmak için bir dizi cinayet işleyen katilin peşine düşen dedektiflerin hikayesini konu alıyor. 5 arkadaşının yatılı okul yıllarında ki çarpık ilişkilerine dayanan dizi, güzel ve genç bir kadının cesedinin bulunmasıyla olaylı başlıyor. Koltuk altı derisi ve genital bölgesindeki deri alınmış, kafasındaki tüm saçlar kazınmış bir ceset.. Yani kusursuz kokuyu üretmek için vücutta bulunan ter bezi bölgeleri..

Diziye çok kasvetli, karakterler çok donuk diye söylenebilirsiniz ama zaten dizinin ilgi çekici kısmı burası.

Sonunda cinayet çözülürken kendinizi sorgulayıp “Gerçek sevgi için en fazla ne yapılır?” gibi sorulara yanıt arayacaksınız..

Araya aksiyon ve hız katalım;



Dogs of Berlin (IMDB 7.5)

Birbirinden farklı karakterlerde olan iki polis dedektifi, birbirlerinden hoşlanmasalarda birlikte çalışmak zorunda kalır. İkili, onları kendi insani zayıflıkları ve suç eylemleriyle yüzleştiren Berlin yeraltı suç örgütüyle şehir içinde savaşmak zorundadır. Aynı zamanda kendi özel hayatları da bir o kadar çalkantılıdır.

Almancı olarak lanse edilen yabancı milletten insanlar, neonaziler, futbol dünyası, polisiye.. İlk bölümleri merak uyandırıp yavaş ilerliyor fakat sonrasında tempo yükseliyor.

Hadi “yallaaaah” diziye! :)

Ve zirvede bırakalım;



Dark (IMDB 8.6)

Küçük bir kasabada kayıp bir çocuk.. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile.. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler..

Dizi ile ilgili ne yazmaya çalışsam spoiler oluyor resmen. Zaman, mekan ikilisinin içinde insanların aslında göründüğünden daha farklı hayatlar yaşadığının farkına varılıyor.

Dizinin gerilim, bilim kurgu türünde olması puslu Almanya havasına ve soğuk Almanca diline çok yakışmış. Olaylar ve insanlar hızla karışıyor, haliyle kafalarda karışıyor. İyice odaklanıp dikkatli izlemek şart. Sezonun sonunda karakterleri iyice kavramak için buradaki haritaya bakmalısınız.

Şimdiden 5. bölümün sonunda “haydaaaa” dediğinizi duyar gibiyim. :)

Özel İçerik: Sıla YILDIRIM

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.