Öğrenci Kariyeri Banner

Vize Döneminin Daha Keyifli Geçmesini Sağlayacak 6 Ponçik Öneri!

Vize Döneminin Daha Keyifli Geçmesini Sağlayacak 6 Ponçik Öneri!
Vize dönemi yaklaşıyor. Bu dönemde hepimiz hunharca ders çalışırız(!) ve  ders çalışırken çoğu zaman sıkılmamız kaçınılmazdır :) İşte bu sıkıldığımız zamanki verdiğimiz kısa aralarda neler yapabiliriz? Size önerdiklerim hemen aşağıda :D

  • Kısa Film izleyebilirsiniz


 

2

Adı üstünde kısa film, çok zaman almaz. Size uygun, konuyu bulun ve izleyin. Kısa sürede hiç farkında olmadığınız şeyleri hayatınıza katabilirsiniz :)

  • Müzik dinleyebilirsiniz


 

3

Tabii ki müzik dinlemek deyince akla bin türlü şey gelir. Herkesin belli döneminde dinlemekte olduğu bir müzik parçası vardır. Mesela benim son zamanlarda en çok  dinlediğim; bir nevi kendimi bulduğum parça, Lil Wayne'in 'Mirror' adlı parçası. Size önerim siz de bu dönemde karışık müzik dinlemek yerine size hitap ettiğini düşündüğünüz şarkıyı dinleyin. Sizi rahatlatacaktır ;)

  • Merak ettiğiniz şeyleri öğrenebilirsiniz


Wonder cover detail

İnsan her şeyi merak eder. Dünyada ve uzay hakkında keşfettiğimiz, icat ettiğimiz her şey bir küçük merak sonucu ortaya çıkmış büyük şeylerdir. Verdiğiniz ders aralarında dünya, amazondaki kabileler, Mars'taki oksijen seviyesi, nükleer reaktörlerin çalışma mekanizması ve daha birçok şey hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz... Merakınızı giderin!  Olmaz demeyin siz de merakınızla dünyayı kurtarırsınız ha? ;)

  • Arkadaşınızla bir deneyiminizi paylaşabilirsiniz


5

İşte tam o sıkıldığınız arada neden arkadaşınıza  geçen sabah sizi çok heyecanlandıran anınızı anlatmıyorsunuz? Veya arkadaşınızın size anlatmak istediklerini dinleyebilirsiniz :) Bu hem sizin yeni bilgi, bakış açısı ve deneyim kazanmanızı sağlar hem de arkadaşlığınızı pekiştirir .(Not: Tecrübe ile kanıtlanmıştır ;) )

  • Kısa ve bilgilendirici yazılar okuyabilirsiniz


6

Bunu aslında şu an yapıyorsunuz ama yine de farkında olalım değil mi? Evet böyle bir ara vermişsek niye ÖğrenciKariyeri yazılarından birini okumuyoruz ki :D Esprisi bir yana kısa bilgilendirici içerikler sizin için hap bilgilerdir. Mesela yapmak isteyip de nasıl yapacağınızı bilmediğiniz bir konuda bu içerikler bazen çok daha bilgilendirici olabiliyor :)

  • Arkanıza yaslanın ve rahatlayın


7

Hepimiz bazen hiçbir şey yapmak istemeyiz. Kendinizi böyle zamanlarda dinlenmeye bırakın. Bir şey düşünmeyin sadece dinlenmeye odaklanın. Bu sizin rahatlamanızı ve dinlendikten sonra daha aktif ders çalışmanızı sağlayacaktır.

Öncelikle vize döneminde herkese başarılar; eklemek istediğim şey mutlu olun :) “Be Happy”. Her dönem bir şekilde gelir ve geçer. Siz bu dönemi mutlu geçirmeye bakın. Bir sonraki yazımda buluşmak dileğiyle.

Sevgiler...

Burhan YILMAZ

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.