Öğrenci Kariyeri Banner

Video İçerik Üretip Milyonlar Kazanıyorlar

Video İçerik Üretip Milyonlar Kazanıyorlar
youtuber

Sosyal medyanın yaygınlaşması ile birlikte ortaya çıkan meslek gruplarından biri de video içerik üreticileri. Ürettikleri videolar sayesinde bazılarının fenomen haline geldiği bu kişiler arasında milyon dolarlar kazananlar bulunuyor.


2005 yılı için internet fenomenlerinin ortaya çıkmasındaki en kritik senelerden biri denilebilir. Çünkü o yıl video paylaşım platformu Youtube kuruldu. Genellikle ‘Youtuber’ denilen video içerik üreticilerine bugün popüler farklı uygulamaların da devreye girmesiyle beraber ‘creator’ (yaratıcı) da denmeye başladı. Creator’lar, online video platformlarında gelir durumu, eğitim durumu, din, dil, ırk ayrımı yapılmadan kendi içeriğini yaratma fırsatı buluyorlar. Bu fırsatı iyi kullanan ve ilgi çekici video içerikler oluşturabilen bazı creator’lar çok popüler oluyor. Onları milyonlarca kişi takip ediyor. Platformlara ekledikleri her video milyonlarca kez izleniyor. Tabii, bu durum firmaların da dikkatini çekiyor. Onlarla beraber çalışıyorlar, kanallarına reklam veriyorlar ve creator’lara önemli bir gelir kapısı oluşturuyorlar.


[ad name="Google Adsense"]


Kariyer desteği
‘Çok kanallı ağlar’ (MCN), bu noktada devreye giriyor. MCN’ler, içerik oluşturuculara ürün, programlama, fon, iş ortağı yönetimi, dijital hak yönetimi, para kazanma, satışlar ve kitle gelişimi gibi alanlarda destek veren şirketler olarak tanımlanıyor. MCN kategorisindeki global şirketlerden biri olan BuzzMyVideos, 100 farklı ülkeden 5.000’den fazla video içerik üreticisi ile birlikte çalışıyor. BuzzMyVideos Kurucu Ortağı Bengü Atamer, amaçlarının bu kişileri yeteneklerini doğru şekilde kullanmalarını sağlayacak şekilde yönlendirmek olduğunu söylüyor. Bu doğrultuda creator’lara eğitimler veriliyor, teknik ve stratejik destek sağlanıyor, onların her platformda olmaları için dağıtım altyapısı güçlendiriliyor, doğru izleyici kitlesine ulaşmalarına yardımcı olunuyor. Yani, yeteneklerini bir kariyere dönüştürebilmeleri için destek veriliyor ve gerekirse içeriklerinin eşleştiği markalarla buluşmaları sağlanarak gelirlerini büyütmelerine de yardımcı olunuyor.

12 MİLYON DOLAR GELİR
Forbes’un açıkladığı listeye göre 2015’te en çok gelir elde eden creator 12 milyon dolar ile Felix Kjellberg. Kjellberg, Youtube’daki PewDiePie kanalında video oyunlarını yorumluyor. Komedi serisi çekip yayınlayan Ian Hecox ve Anthony Padilla smosh isimli kanlarıyla, Benny ve Rafi Fine ise Fİne Brothers kanallarıyla 2015’te 8.5 milyon dolar kazanmışlar.






Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.