Öğrenci Kariyeri Banner

Video Çekmeyi Mesleği Haline Getiren 10 Kadın Youtuber

Video Çekmeyi Mesleği Haline Getiren 10 Kadın Youtuber
Dijital mecraların hayatımızın her alanında bulunduğu günümüzde, gelişen teknoloji sayesinde yeni meslekler de türüyor. Bir video izleme platformu olan Youtube, kitlesini büyüterek artık kullanıcılarına yeni bir meslek sunuyor. “Youtuberlık” olarak adlandırılan bu mesleğin en popüler olduğu mecralarda ise moda ve kişisel bakım başta geliyor.

Youtuber olarak hayatımıza giren ve çektikleri videolarla takipçilerine yeni şeyler katan kadın youtuberları sizin için derledik:

1.    Duygu Özaslan

duygu_ozaslan

Moda ve kişisel bakım denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Duygu, 3 Kasım 2013’te Youtube kanalını açtı. Denediğini ürünleri takipçileriyle paylaşan Duygu’nun 765 bin abonesi bulunmakta. Bilgilendirici ve akıcı videolarının güncel görüntüleme sayısı ise 146.557.003 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

2.    Danla Bilic

danla_bilic

Sosyal medyada öncesinde de belli bir kitleye sahip olan Danla, Youtube kariyerine yaklaşık bir sene önce, 6 Kasım 2016’da başladı. İlk videosunda bir üniversite ismi kullanarak özellikle öğrenci kitlesinin dikkatini çekmeyi başaran Danla’nın şu an abone sayısı 1.3 milyon. 1 senede elde ettiği izlenme sayısı ise 115.733.651 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

3.    Merve Özkaynak

merve_ozkaynak

Başarılı youtube kanallarından birine sahip olan Merve’nin 844 bin abonesi bulunmakta. 26 Ağustos 2014’te kanalını açarak takipçilerine: “Bakımlı olmayı sevenleri, moda, alıveriş, makyaj, saç, cilt bakımı ve trendlerden bahsettiğim kanalıma davet ediyorum” dedi. Merve’nin videolarının güncel görüntüleme sayısı ise:  93.790.112 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

4.    Meryem Can

meryem_can

Kanalını: “Eğlenceli videolar, günlük vloglar, challenge'lar ve bazen de dıy projelerini paylaşıyorum.” diyerek takipçilerine duyuran Meryem, paylaştığı samimi ve eğlencenin doruklara çıktığı videolarla izleyenlere keyifli dakikalar sunuyor. 7 Ağustos 2014’te youtuberlığa başlayan Meryem’in 1.3 milyon abonesi var ve güncel görüntüleme sayısı: 153.552.656 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

5.    Sebile ölmez

sebile_olmez

Sebi Bebi olarak kendini takipçilerine duyuran Sebile, kanalını bir “Güzellik Okulu” olarak tanımlıyor. 779 bin takipçisi olan kanalı için takipçilerine “Youtube'da güzellikle ilgili bildiklerimi, yeni aldıklarımı, sevdiklerimi sevmediklerimi, ilgimi çekenleri, alışverişlerimi, makyaj, saç modelleri, pratik bilgiler ve daha birçoğunu burada paylaşıyor olacağım.” diyen Sebile, Youtube’a 4 Kasım 2006 tarihinde katıldı. Güncel görüntüleme sayısı ise: 145.838.748 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

6.    Cansu Akın

cansu_akin

Duygu’nun en yakın arkadaşı Cansu, 5 Nisan 2015 tarihinde Youtuber olarak karşımıza çıktı. Takipçilerine: “Gittiğim seyahatler, günlük vloglar, moda, makyaj, bakım, challenge, kısacası yapmaktan hoşlandığım her şeyi sizlerle paylaşıyorum!” diyerek izlemesi keyifli videoları bizlere sunuyor. 352 bin takipçisi olan Cansu’nun güncel görüntüleme sayısı: 27.846.167 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

7.    Ayşegül Kaplan

aysegul_kaplan

23 Şubat 2014 tarihinde makyajmıdedin isimli Youtube kanalını açan Ayşegül, kanalını takipçilerine şöyle tanıtıyor: “Bu kanalda farklı konseptlerdeki makyajlarımın uygulamalarını bulacaksınız. Aynı zamanda sohbetimize ortak olacaksınız. Dönem dönem yaptığım eğlenceli işbirlikleri ve etiket videolarından bahsetmiyorum bile :)” 304 bin takipçisi olan Ayşegül’ün güncel görüntüleme sayısı ise: 28.377.608 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

 

Türk youtuberlardan sonra dünya geneline bakacak olursak, dil avantajlarını kullanarak milyonlarca takipçilere ulaşan kadın youtuberlar da mevcut.

 

8.    Estée Lalonde

estee-lalonde

3 Mart 2011’de youtuberlık kariyerine başlayan Estée, rujlara aşık olan bir youtuber. Takipçilerine gündelik hayatta neler yaptığını anlatırken, videolarında konular dönüp dolaşıp tekrardan rujlarına geliyor. 1.2 milyon takipçisi olan Estée’nin şu ana kadar aldığı görüntüleme sayısı ise: 106.649.341 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

9.    Tanya Burr

tanya_burr

Makyaj, giyim ve kendi kişisel hayatına yönelik çektiği videolarla 3.7 milyon takipçiye ulaşan Tanya, 16 Ekim 2009 tarihinden bu yana 352.161.470 görüntüleme alarak milyonlarca insana eğlendikleri ve bilgilendikleri dakikalar sundu. Kanal linki için tıklayınız.

 

10.   Nikkie Tuttorials

nikkie-tuttorials

Sevimli konuşması ve öğretici videolarıyla oldukça 7.5 milyon gibi büyük bir takipçi kitlesine ulaşan Nikkie, youtube kanalını 23 Haziran 2008 tarihinde açtı. Günden güne diğer sosyal mecralardan da ününün yayılmasıyla takipçi kitlesini genişleten Nikkie’nin güncel görüntüleme sayısı ise: 611.687.876 görüntüleme. Kanal linki için tıklayınız.

 

Bir anlamda kendi televizyon kanallarını yöneten bu isimler ulaştıkları izlenme rakamlarıyla kitleleri peşinden sürüklüyor. Düşündük taşındık, bize göre bu isimlerin izlenmelerinin başlıca nedenlerinin kadınların hassas noktası olan güzellik üzerine tüyolar vermeleri ve takipçilerine fayda sağlamaları olduğuna karar verdik. Bunun yanında Danla Bilic gibi Youtuberlar anlatım dillerine espri ve trollük katarak ilgiyi arttırıyorlar.

Peki sizce, başarılı olmalarındaki başka nedenler neler? Bu konsepte sahip binlerce video kanalı olmasına rağmen bu kadar geniş kitleye ulaşamamış youtuberlar neyi eksik ya da yanlış yapıyor? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.