Öğrenci Kariyeri Banner

Verimli Çalışmanızı engelleyen 10 Zaman Katili

Verimli Çalışmanızı engelleyen 10 Zaman Katili
indir

 

İşlerimizi ya da yapacaklarımızı ertelemenin kimseye faydası yoktur. Bazı insanlar buna diğerlerine göre daha yatkın olsa da, elinden geldiğince işine odaklı ve verimli olmaya çabalayan bireyler de iş yerinde ya da hayatlarında karşılaştıkları oyalayıcı unsurların çengeline takılabilmektedir.

[ad name="Google Adsense"]

Bir iş sitesi olan CareerBuilder en büyük ofis verimliliği katillerini belirlemek için 2,000’den fazla işveren yönetici ile bir araştırma gerçekleştirdi. Sonuçlar da geveze arkadaşlarınız ile sohbet etmekten tutunda e-posta kutunuzu sıfırlamaya çalışmaya kadar neler yok ki.Ancak bu sadece iş yerleri için geçerli değil, Bence Hayatımızda da bu zaman hırsızları iş başında, peki nasıl engel olabiliriz?Birlikte gözden geçirelim..

 

10-Dört duvar arasında oturmak

20150610203321-10-biggest-productivity-killers-how-overcome-them-10

Dört duvar arasında ders çalışmak ya da bir ortamda gün boyu çalışmak zorunda kaldığınız için bunalmanızda muhtemel. Duvarların üzerinize geldiğini hissediyorsanız kalkın ve bir yürüyüşe çıkın. Apartmanın etrafında bir tur atın ve biraz güneş alın ya da rüzgarı hissedin; eğer buna vaktiniz yok ve bir proje yetiştirmeniz gerekiyorsa ya da bir dersinizin notlarını tamamlamanız gerekiyorsa, ofis içinde ya da evin içinde ufak bir tur atmak ve bir kahve içmek size çok iyi gelecektir.

9-Gürültülü iş ya da Okul arkadaşları

20150610203143-10-biggest-productivity-killers-how-overcome-them-9

Herkes açık bir alanda en yüksek verimlilikte çalışamayabilir, bu nedenle bir köşeye iş arkadaşlarınızın kullanabileceği özel alanlar ya da toplantı odaları ayırmayı ihmal etmeyin. Ders çalıştığınız eviniz ya da yurdunuzda da kendinize alanlar yaratın.Hiçbir şey işe yaramaz ise, unutmayın her zaman kulak tıkaçları kullanabilirsiniz.

8-Sigara/Atıştırma(Çay,Kahve) molaları

20140124_135459

Bir sigara için dışarı çıkmak ya da kafanızı dağıtmak için bir çay içmek, sizi rahatlatıyormuş gibi hissettirse de, aslında çalışma akışınızı bozabilir. Bu erteleyici şeylerin en sevdikleri meşgalelerden olan kantine uğramak ya da buz dolabına bir göz atmak ile aynı şeydir. Bu atıştırmamanız anlamına gelmese de mutfağa yaptığınız yolculukların işten kaçmak için birer bahane olmadığından emin olun. Ayrıca yedikleriniz de enerjinizi etkilediğinden, akıllıca atıştırmaya da özen gösterin.

7-Toplantılar/ Arkadaş Buluşmaları

20150610195809-10-biggest-productivity-killers-how-overcome-them-7

Toplantılar sizi bir yere taşımıyor gibi hissettirebilir, Arkadaşlarınızla bir araya gelip notlarınızı birleştirmeniz bazen kafanızı toplayamamanıza neden olsa da durun ve tekrar düşünün. İçeri girmeden önce konuşacaklarınızı ve yapacaklarınızı kararlaştırın ve iş arkadaşlarınızın rahatça soru sorabildiğinden ve fikirlerini ifade edebildiğinden emin olun. Ya da Arkadaşlarınızın da sizin gibi bu notlara özen gösterdiğinden.Toplantıyı ve ya arkadaşlarınızla notlarınızı toparlamanız için belirli bir zamanda bir araya gelip, uygulanabilir bir plan ile bitirmeye özen gösterin.Mesela bu konunun üzerinden geçmeden bitirmeyelim gibi.

6-Gevezelik

Arkadaşlarınız ile sohbet etmeyi sevmeniz güzel bir şey. Birçok durumda, Onlarla, Ailenizle olduğundan daha çok vakit geçiriyorsunuz. Kahve makinası sırasında beklerken, dersi beklerken, bir “Nasılsın” demek, birkaç dakika en sevdiğiniz televizyon programı hakkında konuşmak ya da bir aile üyesinin nasıl olduğunu sormakta bir şey yok. Çatlatan şakalar yapmak yoğun bir projeyi biraz daha hızlandıracaktır. Sadece çok fazla gevezelik etmediğinizden emin olun yeter.Ben gibi gevezelik etmekten, önemli işlerinizi unutmayın :)

5-E-posta\Whatsapp

37556_oedfbP57Pnd

Hepimiz Whatsapp grubumuzdan gelen bildirimleri yada Mailimizde ki Gelen kutumuzu temizlerken harcadığımız zamanı kesinlikle daha önemli şeyler için kullanabiliriz. Her gün belirli bir vakti e-postalarınıza cevap vererek ya da gruplarınıza cevaplarınızı  yazarken net olmak en iyisidir. Ayrıca gelen kutunuzu tıkayan tüm bülten ya da spam maillere üyeliğinizi iptal edin. Arkadaşlarınızdan gelen bildirimlere ise whatsapp grubunuza bir kural koyarak sabah uyandığınızda ki yüzlerce bildirime engel olabilirsiniz.Örneğin;Gece 11'den sonra önemli bir şey olmadıktan sonra gruba yazmamalarını rica etmek gibi.

4-Sosyal Medya

hjkl

Sosyal medya eğlenceli ve sektördeki diğer insanlarla bağlantı halinde olmak için harika bir yol olabilir, ama onun da bir yeri ve zamanı var. Bir proje üzerinde çalışırken, bir kenarda arkadaşınızın hangi filme gittiği, hangi geziye gittiğini bilmenizin gerçekten gerekli olup olmadığını kendinize sorun (cevap büyük olasılıkla hayır olacaktır.) O halde neden O arkadaşınızın profiline bakarken taktığı çanta etiketinden çanta modellerine çanta modellerinin etiketlendiği dükkandan o yerdeki cafelere kadar stalklamanızın zamanınızı çaldığını unutmayın yeri geldiğinde Wifi'nizi kapatabilmeyi deneyin.

3-Dedikodu\Gıybet :)

20150610190239-10-biggest-productivity-killers-how-overcome-them-3

Ofis dedikodusu ya da okul dedikodusu enerjinizi ciddi şekilde çekebilir; hiç kimse sınıfa geldiğinde liseye geri dönmüş gibi hissetmek istemez. İyi iletişim yöneticiden ve elbette kişiden başlar. Bir işveren ve insan olarak, ufukta görünen paniğe ya da yanlış anlaşılmaya yol açabilecek değişiklikler hakkında şeffaf olun.Gıybet kötüdür yapmayın dürüst olun :)

2-İnternet

İnternet yüz yılın en büyük buluşu iken bir o kadar da bizi telefonlara Laptoplara bağlayan ve bir yere gittiğinizde internetiniz yok ise hemen bir wifi şifresi istemeniz için sizi güdüleyen bir psikoloji haline gelmiştir.Oysa ki buna her daim ihtiyacınız yoktur.Bazen ruhunuzu dinlendirmeniz gerekir.Oyunlardan, gruplardan gelen bildirimlerden, sizden bahsedilen etiketlerden, sizlere atılan videolardan sahi hiç sıkıldığınız olmuyor mu? Evet bunlar artık hayatlarımızın bir parçası haline gelse de İç Huzurunuzu da ihmal etmeyin.

1-Cep telefonları 

images

Araştırmalar insanların uzun süre telefonlarından ayrı kaldıklarında kayda değer şekilde endişelendiklerini gösteriyor, bu yüzden cep telefonlarının bu listede her zaman başı çekmesine şaşmamalı. Peki, konsantrasyonunuzu geri kazanmak için neler yapabilirsiniz? Görgü uzmanı ve Ulusal Cep Telefonu Nezaket Ayı, kurucusu Jacqueline Whitmore kişilerin gerçekten acil çağrılarda, sakin bir yere geçerek konuşması gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda Facebook’ta her beğeni ya da Twitter’da her retweet aldığınızda titrememesi için telefonunuzu sessize de alabilirsiniz. Ve eğer bir proje tüm dikkatinizi ona vermenizi gerektiriyorsa, telefonunuzu kapatarak başka bir odaya koyun.

 

Araştırma sonucunda da kanıtlanan bu ögelerin hiç biri vazgeçilmez değildir.Yeri geldiğinde hayatınızın merkezinden çıkarıp yapmanız gerekenlere odaklanırsanız daha iyi yerlerde olursunuz ve İşlerinizi bitirmeniz gereken zamanda bitirebilirsiniz.Böylece zamanın akıp gitmesini değil, zamanı daha doğru değerlendirebilirsiniz.Zamanınızı boşa harcamamanız dileğimle :)

[ad name="HTML"]

Kaynak

 

 

 

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.