Öğrenci Kariyeri Banner

Veri Bilimi İçin Öğrenmeniz Gereken 3 Programlama Dili

Veri Bilimi İçin Öğrenmeniz Gereken 3 Programlama Dili

Veri bilimi, yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verileri toplayan ve bu verileri analiz eden bir alandır.  Bu verileri analiz etmek için analitik ve makine öğrenimini kullanır. Veri bilimi, kullanıcıların tahminlerini geliştirmelerine ve karar alma süreçlerinde yardımcı olur. Günümüzde, veri bilimcilerine (data scientist) olan ihtiyaç revaçtadır.  Nitekim, 2019 yılında gelecek vadeden birinci meslek olmuştur.  

Yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verileri analiz edebilmek için bazı program dilleri bilmeniz gerekiyor. İşte onlardan bazıları... 

1. R Program Dili 

veri-bilimi1

R program dili, grafiksel içerik ve geniş istatiki teknikleri kullanan bir programlama dilidir. Ross Ihaka ve Robert Gentleman tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir yazılım olan R, grafik görselleştirme bakımında çok  faydalıdır. Ayrıda indirilen paketler (packages) ile kod yazımını son derece kolaylaştırmaktır.  

2. SQL 

veri-bilimi2

SQL, 1974 yılında Donald D. Chamberlin ve Raymond F. Boyce tarafından geliştirilmiştir. Her ne kadar program dili olmamasına rağmen birçoklarına göre program dili olarak kabul edilir. SQL veri tabanında verileri sorgulamak için karşımıza çıkar. Bu sebeple, bir veri tabanı ortamına ihtiyacı vardır. 

3. Python 

veri-bilimi3

Guido van Rossum tarafından geliştirilen Python basit söz dizimi sayesinden öğrenmeyi son derece kolaylaştırmaktir. Ayrıca Python, kolay okunabilen bir dildir ve geniş bir standart kütüphanesi de vardır. Programlama dilini yeni öğrenmeye başlayanlar için kolay bir dil seçmek çok önemlidir. Böylece, diğer program dillerini öğrenmek istediğinizde daha uygun bir altyapıya sahip olacaksınız. 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.