Öğrenci Kariyeri Banner

Uzayda Konaklamaya Hazır Mısınız: İlk Uzay Oteli Von Braun Uzay İstasyonu

Uzayda Konaklamaya Hazır Mısınız: İlk Uzay Oteli Von Braun Uzay İstasyonu
Ay’a seyahat gezegenimizin tarihi için oldukça önemliydi. Uzay yarışının kızıştığı Soğuk Savaş döneminden sonra işler farklı bir boyut aldı. Şimdiyse Mars’a araba yollayan Space X’ten tutun da uzaydaki uyduların güneş ışığımızı kapatmasına kadar pek çok farklı gündemle karşı karşıyayız. Sırada uzay oteli kavramıyla tanışmak var.

Yeni yeni filizlenmeye başlayan uzay turizmi tanımına farklı bir boyut katacak bu otel, dev bir tekerleği andıran bir tasarıma sahip. Uzay otelinin içerisinde 24 kapsül bulunacak. Bazı kapsüllerde kalıcı olarak konaklanabilirken, bazıları da uzay ajanslarına kiralanacak. Geri kalan kapsüllerde ise uzaya gelen turistler konaklayacak. İçinde konser salonundan sinemaya, toplantı alanlarından spor merkezlerine, restoranlara bar ve kafelere kadar pek çok tesisin yer alacağı uzay istasyonunda 400 kişi aynı anda konaklayabilecek.

vb

Otel, bir dış, bir de iç halkanın birbirinin etrafında dönerek yapay bir yer çekimi yaratılmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. İstasyonun baş tasarımcısı Tim Alatorre mimarlık dergisi Dezeen’a verdiği röportajda, istasyonun bu özelliği ile insanların günlük rutinlerine aynen Dünya’daki gibi devam edebileceğini söyledi.

2025 yılında hizmete girmesi beklenen otel, şimdiden yankı uyandırmayı başardı. Von Braun Uzay İstasyonu, kullanılabilir duruma geldiğinde her hafta ortalama 100 turistin ziyaret etmesini bekliyor.

NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bir gece geçirmek için gereken ücret tam 35 bin dolardı. Şimdilik Von Braun Uzay İstasyonu’nun gecelik konaklama ücreti hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

 

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.