Öğrenci Kariyeri Banner

Uzaya Gidecek İlk Türk Bir Üniversite Öğrencisi Oluyor!

Uzaya Gidecek İlk Türk Bir Üniversite Öğrencisi Oluyor!
İTÜ Uzay Mühendisliği öğrencisi Halil Kayıkçı, uzaya çıkan ilk Türk olmak için gün sayıyor. Uçuştan korkmadığını belirten Kayıkçı, İstanbul’da yaşamanın daha tehlikeli olduğunu söylüyor.

Üniversitede dersteyken arkadaşlarının "Bir şirket uzaya turist götürecekmiş." demesi üzerine hiyakesinin başladığını belirten Halil Kayıkçı, "O kişi neden ben olmayayım?" diye düşündüğünü ve böylelikle ilk başvurusunu yaptığını ifade ediyor.


 Habertürk’ün haberine göre çekiliş ve test sürecinin ardından Türkiye’den ilk üçe giren Kayıkçı, ardından NASA’da yaklaşık 60 ülkeden 107 kişi ile 1 hafta süren bir eğitimden geçti ve uzaya gitmeye hak kazanan 23 kişiden biri olmayı başardı. Böylelikle Türkiye'nin en genç astronotu ünvanını elde edecek olan genç mühendis adayı, 2017 yılı içerisinde uzaya çıkacak.

Kayıkçı: İstanbul'da yaşamak daha tehlikeli

Çok yüksek bir ihtimalle Churasan ismindeki Karayip adasında yer alan limandan havalanacak olan uzay aracında Halil Kayıkçı co-pilot görevini üstlenecek. Uçuştan korkmadığını belirten genç Türk,İstanbul’da yaşamanın daha tehlikeli olduğunu, eve giderken daha fazla tedirgin olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: donanimhaber



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.