Öğrenci Kariyeri Banner

Uzay Projesi ile Elon Musk

Uzay Projesi ile Elon Musk
1969'da Ay'a ilk adımını atan insanoğlu günümüzde daha da ileriye gitmek için çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar başka bir gezegende yaşamımızı sürdürebilmemiz açısından dünyamıza komşu olan kızıl gezegen Mars'a yönelik sürdürülüyor. Bu yönde Elon Musk gerçekçi bir projeyle karşımıza çıkıyor.
Çağımızın Tony Stark'ı olarak da bilinen Elon Musk uzay araştırmalarının yanında Mars'ta yaşam ve koloni kurmayla da yakından ilgileniyor. İnternet üzeri ödeme sistemi PayPal'ın, yenilikçi elektrikli araçlar üreten Tesla Motors'un ve uzay çalışmalarıyla ünlenen SpaceX  firmasının kurucu ortağı milyarder yatırımcı Elon Musk'ın Mars Projesi bizlere bu konuda oldukça umut veriyor. Bu projeye göre Elon Musk, 2024 yılına kadar en az 100 kişiyi dev bir uzay gemisiyle Mars'a göndermeye hazırlanıyor. Elon Musk'ın planları bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Musk'ın tam olarak hedefi bu yolculuğu devamlı olarak,ucuz ve daha kısa süreli bir şekilde tamamlamak adına.
CB956010-3FCB-4B4B-AB2D-E9050E5718A6-2157-000002D622C10C0D_tmp

Bunun için kullanılacak uzay gemisi, Ay'a giden NASA astronotlarının kullandığı gemilerden farklı olarak içinde restoran, konferans salonu, sinema salonu gibi farklı niteliklere sahip olacak şekilde tasarlanıyor. Geminin bir seferde 100-200 kişiyi taşıması planlanıyor. İnsanların bir daha geri dönememe kaygısına karşın Musk, 26 ayda bir Dünya-Mars arası yolculuğun yenileneceği cevabını veriyor.

Musk'ın öngörüsüne göre kolonileşme sürecinin başlangıcında gidecek kişileri 80 günlük uzun ve tehlikeli bir yolculuk bekliyor. İlk birkaç denemede meydana gelebilecek aksaklıklar ölümle sonuçlanabilecek. Bu sebeple Elon Musk bu yolculuğa ilk olarak gidecek olanların ölümü göze almış olması gerektiğini söylüyor.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.