Öğrenci Kariyeri Banner

Uykusuzluğunuzu Bu Besinlerle Giderebilirsiniz!

Uykusuzluğunuzu Bu Besinlerle Giderebilirsiniz!
Yedikleriniz ve içtikleriniz uyku düzeninizi yakından etkiler. Çok geç saatte ağır yiyecekler tüketmek uyku problemlerine yol açar. Aynı şekilde geç saatlerde çok fazla çay ve kahve tüketmek de uykuya dalmanızı zorlaştırır.

Bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek, yediğiniz besinlere dikkat ederek kolay ve güzel bir uyku uyuyabilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınıza ekleyeceğini seçeneklerle iyi bir uyku mümkün. İşte uykusuzluğa iyi gelen besinler…

  • Büyükten küçüğe herkesin severek tükettiği muz meyvesi kas gevşetici özelliğe sahiptir. Bol miktarda magnezyum ve potasyum içermesiyle vücuda güç de katar.



  • Tok tutma özelliği ile bilinen yulaf, aynı zamanda zengin bir lif kaynağıdır. Akşamları yulaf yemek hem hafif bir öğün olacak hem de rahatlatıcı özelliğiyle uykuya geçişi kolaylaştıracaktır.



  • Çocukken uyumadan önce bize içirilen süt, uykuya dalma konusunda gerçekten başarılıdır. Aminoasitler yönünden de zengin olan sütü ılık bir şekilde içmek psikolojiyi rahatlatır.


4537

  • Omega 3 açısından zengin olan keten tohumu zihninizi rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Yatmadan önce yoğurt ya da sütün içerisine karıştırılan keten tohumu ile keyifli bir uyku çekebilirsiniz.



  • Diğer bir uyku dostu besin ise yoğurttur. Süt ürünlerinin hemen hemen hepsi uykuya dalışı kolaylaştırır. Yatmadan önce yoğurt tüketerek hem kalsiyum alır hem de rahat uyursunuz.

  • Ceviz ve badem kuruyemişlerini hayatınıza sokmalısınız. Akşam bunlardan bir avuç tüketmek rahat bir uyku sağlar, çiğ olmasına dikkat etmek kilo almanızı önler.

  • Yumurta içerdiği proteinle çok iyi bir besin kaynağıdır. Çok geç saatte yememeye dikkat ederek akşamları bir yumurta tüketmek melatonin salgısını arttırır.


2643179

  • Tam tahıllı besinler sağlık için oldukça faydalıdır. Kan şekerini dengelemesi, serotonin ve melatonin salgılarını arttırması ile keyifli bir uykuya geçiş için zemin hazırlar.

  • Papatya çayı güzel bir uyku için bir numaralı tercihtir. Rahatlatıcı ve kas gevşetici özelliği ile bilinen papatya çayını yatmadan önce içerek kolayca uyuyabilirsiniz.

  • Akşam yiyeceğiniz haşlama ya da fırında patates ile hem tok kalırsınız hem de kolay uyursunuz. Süt de ekleyerek püre kıvamında da tüketebilirsiniz.


 

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.