Öğrenci Kariyeri Banner

Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü Tanıyalım

Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü Tanıyalım



Zorlu bir sınav sürecinde üniversite ve bölümlerle ilgili meraklarınızın yanı sıra tercih dönemine yaklaşırken yaşadığınız heyecanların ve streslerin sizdeki etkisini, geçen sene bu duyguları yaşamış biri olarak tahmin edebiliyorum. Bu dönemlerden geçmiş biri olarak şu an Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde hazırlık öğrencisiyim. Tercih döneminde nasıl incelemeler yaptığımı sizinle paylaşmak istiyorum.

Tercih döneminde sıralamama göre bilgisayar mühendisliği bölümünün ya da alternatif olarak yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği gibi bölümlerin olduğu üniversiteleri inceledim. Tercih günlerinde birkaç üniversite tanıtımlarına ve birçok üniversitenin bulunduğu üniversite tercih fuarına katıldım. Size tavsiyem hangi üniversiteyi seçerseniz seçin, gidebiliyorsanız üniversiteyi görmeye gidin. Eğer gidemiyorsanız size derya deniz bilgi sunan internetten o üniversitede okuyan öğrencilere mesaj atın, sorular sorun; bundan çekinmeyin. Ben İstanbul dışındaki üniversiteler için birçok öğrenciye mesaj atmıştım. Birçoğu yardımcı oldu, sorularımı cevapladı. (tekrar teşekkürler hepsine)

Neden Üsküdar Üniversitesi? 

1

Herkes gibi benim de istediğim bazı üniversiteler vardı; ama bunlar asla o üniversite olmazsa okumam şeklinde büyük istekler değildi. Sadece üniversite okumanın yetmediği bu zamanlarda okurken yapabileceğiniz birçok imkan İstanbul'da olduğundan dolayı tercihlerimin ilk sıralarında İstanbul'daki üniversiteler bulunuyordu.

Üsküdar Üniversitesi'ni seçmemdeki en büyük neden diğer üniversitelere göre evime daha yakın olmasıydı. (İstanbul'da okuyacaksanız trafik sizi mahvedebiliyor) Ayrıca kampüslerin metrobüs ve marmaray gibi ulaşım noktalarına yakın olması büyük bir avantaj. Bu imkanlar sayesinde okurken özellikle Avrupa Yakasına rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bilgisayar Mühendisliği kuzey yerleşkede bulunuyor ve bu sene %100 ingilizce oldu. Eğer hazırlık okuyacaksanız ilk yıl çarşı yerleşkede okuyorsunuz.

english

Hazırlıktan bahsedecek olursak, seviye tespit sınavındaki sonucunuza göre A1, A2, B1 veya B2 kurlarından birine yerleştiriliyorsunuz. Her kur 2 ay sürüyor ve bu süre içinde 200 saatlik derslerinizde 40 saat devamsızlık hakkınız bulunuyor. Eğer A2 kurundan başlar ve A2, B1, B2 kurlarını kalmadan geçerseniz C1 kurunu da alabiliyorsunuz ki bu büyük bir avantaj.

Bölüm Hakkında

cs

Bilgisayarla vakit geçirmeyi sevmek maalesef bu işi sevebileceğiniz anlamına gelmiyor; matematik ve algoritmadan hoşlanmanız, yaratıcı olup hızlı düşünmeniz gerekiyor. Bölümden mezun olanlar yazılım ve programlamanın olduğu her yerde çalışabilirler. Teknolojinin hızla geliştiği bu dünyada geleceğin parlak olan mesleklerden biri, ayrıca girişimci olup kendi işinizi kurabilirsiniz.

Yazılım ve teknoloji alanıyla ilgilenenlerin bilgisayar mühendisi olan Şadi Evren Şeker hocayı takip etmesini özellikle öneririm. Hocanın bilgisayar mühendisliği ve üniversite seçimiyle ilgili çektiği videolardan bazılarını yazının sonundaki linklerden izleyebilirsiniz. (diğer bölümlerle ilgili bazı üniversitelerde çektiği videoları kanalından izleyebilirsiniz.) Şu an bölümde olmadığımdan dolayı bölümün üniversitemdeki eğitimi ile ilgili bir şeyler söylememin doğru olmayacağını düşünüyorum; ama bölümde okuyan öğrencilerle konuştuğumda pek olumsuz cevaplar almadım. Üsküdar Üniversitesi'nin bölümde okurken diğer öğrencilerden sizi ayıracak bir özelliği ise sağlık bilişimi ile ilgileniyor olması. Bu alanda önemli çalışmaları bulunuyor.

Son olarak üniversite seçerken isme göre değilde kendi kriterlerinize göre seçim yapın. İsminin çok duyulduğu üniversitede bile sorunlar olabiliyor ki siz öğretim hayatınız boyunca sadece üniversite okumakla kalırsanız üniversite isminin size pek faydası olmayacaktır. Her şey kendinizi geliştirmenize bağlı. Güzel günler sizi bekliyor, bu sürecin sizi depresyona sokmasına izin vermeyin. Değerli olan sizsiniz!

steve jobs

Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Şadi Evren Şeker - Tercihler, Hangi Üniversitede Bilgisayar Mühendisliği veya Bilişim Okunur?

Şadi Evren Şeker - Bilgisayar Mühendisliğinde Öğrenci olmak

Şadi Evren Şeker - Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Özel İçerik: Sena Çaprazlı

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.