Öğrenci Kariyeri Banner

Üretkenliğinizi Arttırmak İçin 6 öneri

Üretkenliğinizi Arttırmak İçin 6 öneri
üretken

Söz konusu üretkenlik olduğunda hepimiz aynı sorunu yaşıyoruz: bir günde sadece 24 saat var. En iyi fikirler bile uygulanmadığı sürece herhangi bir değere sahip olmadıklarından, zamanınızı ne kadar verimli kullandığınız iş hayatındaki diğer noktalar kadar önemlidir.

Her zaman üretkenlik sırları karşısında büyüleniriz, çünkü bazı insanlar sanki bizlerin sahip olduğunun iki katı zamana sahip gibi görünüyorlar. Dolayısıyla biz de amaçlarımıza ulaşabilmek için, bize verilen değerli zamanda daha çok şey yapabilmenin yolunu bulmak zorundayız.

[ad name="Google Adsense"]

Fazlasıyla üretken olduğunuz bir günün ardından, ofisi terkederken hissettikleriniz inanılmazdır. Bu iş yaşamınızda yeri doldurulamaz bir zirvede olma duygusudur. Daha uzun saatler çalışmanıza veya çalışmak için kendinizi zorlamanıza gerek yok, sadece daha akılcı bir şekilde çalışmanız yeterli olacaktır.

Çalışmanızı daha verimli kılacak üretkenlik yöntemlerine güvenmeyi öğrenin. Herhangi bir ekstra çaba harcamadan günün her saatinden en iyi şekilde yararlanmaya çalışın. İşte bu konuda size verebileceğimiz tavsiyeler;

Hiçbir zaman yaptığınız işi tekrarlamayın

Bu kadar basit. İşlerinizin tekrar eden bir yapıya girmesine izin vermeyin, çünkü bu büyük bir zaman kaybı yaratacaktır. Herhangi bir e-postayı veya telefon görüşmesini daha sonra halletmek için kaydetmeyin. Herhangi bir şeye ilginizi yönelttiğiniz anda aksiyon alın, görevi başkasına devredin veya silin.

Korkunuzu yenin

Yapılacaklar listenizde sizi en çok korkutan maddeyi tamamlayın. Tamamlamadığınız takdirde gün boyu onun stresini yaşayarak vaktinizi israf edeceksiniz. Eğer bu maddeyi ilk önce hallederseniz, sizi daha çok heyecanlandıracak ve size ilham verecek diğer maddeleri bitirmek için vaktinizi arttırmış olacaksınız.

Acil işlerin zorbalığı ile savaşın

Acil işlerin zorbalığı ile savaşmak konusunda usta olmak durumundasınız. Acil işlerin zorbalığı, aslında önemsiz ama hemen halledilmesi gereken konuların, daha önemli olan işlerin önüne geçmesidir. Bu büyük bir sorun çünkü acil işler genelde düşük etkiye sahip olur. Bu durumda onları silmeli veya başkasına devretmelisiniz. Aksi takdirde kendinizi günler veya haftalar boyunca önemli olan işlere dokunmamış bir halde bulabilirsiniz. Bu küçük işlerin sizin performansınızı etkileyeceğini hissetmek konusunda uzmanlaşmalısınız.

Hayır demeyi öğrenin

Hayır, kullanmayı öğrenmeniz gereken güçlü bir sözcüktür. Hayır demeniz gereken zamanda “Hmm aslında yapabileceğimi sanmıyorum” veya “ Emin değilim” gibi cümleleri kullanmaktan kaçının. Yeni bir sorumluluğa hayır demek eski sorumluluklarınızı onurlandıracak; onları başarılı ve üretken bir şekilde yerine getirmenize olanak verecektir. San Francisco’daki California Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, hayır deme konusunda ne kadar zorlanırsanız; depresyon, stres ve tükenmişlik sendromu yaşama riskinizin o kadar arttığını gösteriyor. Hayır demeyi öğrenin, bu moralinizi ve üretkenliğinizi arttıracaktır.

E-postalarınızı daha önceden belirlediğiniz bir zaman aralığında kontrol edin

Eğer işlerinize iki kere dokunmak istemiyorsanız, e-postalarınızın de sizi sürekli bölmesine izin veremezsiniz. Daha önceden belirlediğiniz saatlerde e-postlarınızı kontrol edin. E-postalarınızı önceliklendirmek için kullanabileceğiniz özelliklerden faydalanın. En önemli müşterilerinizden e-posta aldığınızda, size bildirim gelmesi için alarm kurun, diğer e-postalarınızı belirlediğiniz saatte kontrol edin. Size e-posta gönderen kişilere daha sonra e-postalarınızı kontrol edeceğinize dair otomatik bilgilendirme mesajı da gönderebilirsiniz.

Birçok işi aynı anda yapmaktan kaçının

Bu önerilerin işe yaraması için birçok işi aynı anda yapmaktan da kaçınmalısınız. Bu gerçek bir üretkenlik öldürücüdür. Stanford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, birçok işi aynı anda yaptığınızda sadece bir işe odaklandığınız zamandan daha az üretken olduğunu sonucunu ortaya çıkartmıştı. Araştırmacılar aynı anda düzenli olarak birçok elektriksel bilgi akışıyla bombalanan kişilerin, belli bir zaman aralığında sadece bir görevi bitiren kişiler kadar iyi odaklanamadıklarını, bilgileri hatırlayamadıklarını veya bir işten diğer işe geçişte başarılı olamadıklarını gözlemlemişler.

Dolayısıyla birçok işi aynı anda yapmak sizin verimliliğinizi ve performansınızı düşürür, çünkü beyniniz sadece bir işe odaklanabilir. Aynı anda iki işi yapmaya çalıştığınızda, beyniniz iki işi de başarılı bir şekilde yapmak için gereken efor konusunda yetersiz kalır.

Kaynak
Çeviri: etohum

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.