Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteye Başlayanlara Hayati Tavsiyeler

Üniversiteye Başlayanlara Hayati Tavsiyeler
Lise yıllarını geride bırakıp, üniversitenin daha özgür eğitim ortamına ilk adımı atacakların en zorladığı nokta hiç süphesiz yeni ilim-irfan yuvasına alışma süreci. Peki en az 4 yıl süreceği kesin üniversite sürecinde neler yapmalısınız, sırtınızı kime dayamalısınız? İşte üniversiteye yeni başlayacaklar için 10 altın tavsiye...

1. Erasmus



Erasmus nedir ne değildir bir an önce öğrenin bilgi edinin. Nimetlerinden faydalanan arkadaşların Üniversite hayatlarında depoladıkları özgüvenle emekliliklerine kadar idare ettikleri bilinmekte ve görülmektedir.
geri                                                                                                            ileri 2. Eylemcilik



Üniversite hayatına atılmadan en azından senkronize bir şekilde slogan atabiliyor olmanız ummadığınız bir anda patlak veren öğrenci eylemlerinde gariban kalmamanızı sağlayacaktır. "Ben eyleme katılmam" demeyin yeri gelir sosyal haklarınızı savunmak zorunda kalırsınız, tutup da Liseli gibi yetkililere "Çıkışa gel çıkışa" diyemezsiniz. Eylem kültürüne şimdiden alışın.  

geri                                                                                                            ileri
3. Fotokopici

 


Fotokopici öğrencilik hayatınız boyunca sırtınızı dayayacağınız önemli bir şahsiyettir. İyi bir fotokopici size en az 5 vize 4 final kazandıracak kadar yeterli donanımı sağlayacaktır. Üniversite fotokopicisi modern zamanların İskenderiye Kütüphanesi gibidir. Derslere girmeden sırf fotokopicide zaman geçiren bir öğrencinin en kötü ihtimalle orta bir dereceyle Üniversite'den mezun olması pekala mümkündür. Zilyon tane inek öğrencinin kaleminden süzülmüş eşsiz bir bilgi tapınağıdır fotokopici. Ne yapın edin fotokopiciyle aranızı sıcak tutun.
geri                                                                                                            ileri 4. Hoca notu



Lisedeki gibi kanaat notuymuş, sözlüymüş, performans notuymuş gibi not toparlayan etkenleri unutun. Üniversite hocaları not verme konusunda akıl sınırlarınızı zorlayan bir cimrilik sergileyeceklerdir. Bu sebeple yüksek not beklentilerinizi Liseli hayatınızda bırakmanız, boş yere sinir harbi yaşamamanız için faydalı olacaktır.

geri                                                                                                            ileri
5. İnek arkadaş


Lise hayatınız boyunca ezdiğiniz, itip kaktığınız inek öğrenciler Üniversite hayatınızda sizin için birer can simidi olacaktır. İnek öğrencilerin bir çoğuyla sıkı bağlar kurmanız, final haftalarında sizi kuş gibi hafifletecektir. Hatta çıkar amaçlı inek bir öğrenciyle aşk yaşamanız da göze almaya hazır olmanız gerekebilir.
geri                                                                                                            ileri 6. Part time iş



Üniversiteden mezun olan bir çok kişinin ortak serzenişidir "Ulan keşke okurken başlasaymışız çalışmaya..." cümlesi. Siz de bu pişmanlığa ortak olmamak için okurken kendinize iş bakıp mümkün olduğunca staj yapıp, part time iş tecrübeleri edinin ki mezun olduğunuzda kendinizi amele pazarında hissetmeyin. Mezun olduğunuzda bir çok iş yeri "27 yaşını aşmamış 10 yıllık iş tecrübesi olan..." gibi saçma iş ilanlarıyla ruh sağlığınızı bozacaktır. Bunlara hazırlıklı olmakta fayda var.

geri                                                                                                            ileri
7. Kantin


Kantin bir okulun senatosu, meclisi, parlamentosu herşeyidir. Kantinde sık sık zaman geçirin, her şeyden haberdar olursunuz. Beğendiğiniz çocuk hangi kızla fingirdemiş, derste kestiğiniz kız boşta mıymış falan ne kadar sosyal hayatınıza yön verecek bilgi varsa kantin ortamından edinebilirsiniz. Öğrencilik hayatı boyunca kantinde dirsek çürütmemiş bir Üniversiteli her zaman bir adım geride olacaktır.
geri                                                                                                            ileri 8. Mucitlik



Öğrenci evlerinde sadece pratik çözümler bazen yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda da kıvrak zekanızla "Olmayanı oldururuz" düsturuyla hareket ederek imkansızı başarma konusunda istekli olmanız gerekecektir. Çünkü öğrenci evlerinde ihtiyaçlar ve imkansızlıkların sonu yoktur. Önemli olan imkansızlıklar içerisinde ihtiyaçları karşılayabilecek icatları hayata geçirebilmektir. Sıcak su sorununu çözme konusunda size ilham verecek ipucu sizlere ibret olsun.

 geri                                                                                                            ileri
9. Öğrenci işleri


Öğrenci işleri erken yaşta bürokrasiyle tanışacağınız önemli bir yerdir. Bu sebeple öğrenci işleri ile sıcak ilişkiler kurmanız, okuldaki gerekli işlemlerinizin yapılırken, maaş kuyruğunda ölen emeklilere benzemenizi engelleycektir. Öğrenci işlerindeki abiyi ya da ablayı kafaya almış bir Üniversiteli bitirme tezini vermiş kadar diplomasına yaklaşmış demektir. Aman öğrenci işlerine atar gider yapmayın, ömür biter okul bitmez yoksa.
geri                                                                                                            ileri 10. Öğrenci kulüpleri



Okuldaki ilk yıllarınızda heves edip de katıldığınız öğrenci kulüplerinden sosyal hayatınıza bir şeyler kazandırmasını beklemeyin. Erkekseniz gereksiz bir yetenek ve ego savaşının içinde bulursunuz kendinizi. Bayansanız da sürekli birilerinin size sulanmasıyla sonuçlanan bir döngünün içine hapsolursunuz. Müzikmiş, fotoğrafçılıkmış, dansmış kanmayın bu kulüplere. Başınıza iş almayın durduk yere.

Kaynak: HurriyetKampus

geri                                                                                                            ileri
ÖğrenciKariyeri’ni Takip Etmeyi Unutmayın :)6

ÖğrenciKariyeri 124 kişilik bir ekip. 62 üniversitede temsilcilikleri bulunmaktadır. Bu sayıyı 2014 yılı sonununa doğru 100 üniversite seviyesine çıkarmayı planlamaktayız. Şirketleri üniversite öğrencileri ile buluşturan, üniversite öğrencilerine yönelik haberleri sunan ve çeşitli kariyer organizasyonları yapan ÖğrenciKariyeri’ni takipte kalmanda fayda var. Kim bilir bir temsilcimiz de sen olabilirsin! Facebook sayfamız: https://www.facebook.com/ogrencikariyeri

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.