Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteye Başlayan Öğrencilerin Yaptığı 5 Yaygın Hata

Üniversiteye Başlayan Öğrencilerin Yaptığı 5 Yaygın Hata
universite_hataları

Merhaba üniversiteli! Üniversiteye başlayalı belki daha birkaç ay oluyor, belki de son senen ama başlık dikkatini çekti ve okumaya başladın bu yazıyı. Hayatımızın her döneminde elbet hata yaparız. Ancak özellikle üniversitedeki ilk senemizde yaptığımız hatalar o kadar yaygın ki, bu 5 maddede, birçok kişi kendi yaptığı ya da yapmak üzere olduğu hataları görecek. Haydi başlayalım!

1) “Lise boyunca o kadar çalıştım, bu sene dinleneceğim”
01


“Yaaa bunu demeyen mi var sanki!” dediğini duyar gibiyiz ancak bu davranışın getirilerine bir göz atalım:

Lise boyunca ya da son senende yeterince çalıştın ve de bir bölüme yerleştin. Evet, belki çok yoğun ve stresli bir seneydi senin için ancak üniversitede öğrencilik devam ediyor. Derslerini “dinlenmek” amaçlı boşladığında aslında daha büyük sıkıntıların geleceğinin uyarısını verelim! Derslerin büyük bir kısmında düşük notlar alman kaçınılmaz olacak ve bu durum seni bütünlemelere taşıyacak. Bak, dinlenmek istedin sen ama arkadaşların sadece düzenli çalışıp tatile başladı bile! O yüzden, bu sık ve basit hatayı yapmamanı şiddetle öneriyoruz.

GALERİYİ SAYFA NUMARALARINA TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ.

[ad name="Google Adsense"]



 

2)İlginin Dışında Olan Kulüplere Üyelik

02

Herkesin kendine has yetenekleri vardır ve o yeteneklerin üstüne düşerek büyük başarılar elde edebilir. Üniversitelerin en sosyal ağı kulüplerdir. Dans, tiyatro, sinema, şiir.. diye sıralamalarının sonu gelmeyecek bir sürü kulüp çıkar karşına. “Arkadaş tavsiyesi, herkes gidiyor ben de gideyim, bir de bunu deneyeyim” gibi sebeplerden dolayı birçok öğrenci zaman kaybı sıkıntısı yaşar. O yüzden, kendini güzelce ifade ederek, neye merakın, ilgin, yeteneğin varsa; o kulübe başvurmalısın. Kısacası, sen yeteneğinin sesini dinle, o yolu biliyor. :)

[ad name="Google Adsense"]



3)Her Ortama Girme Çabası

03

Eğer ki özellikle şehir dışında okuyorsan, bu hata neredeyse kaçınılmaz oluyor. Arkadaşım olsun aman yalnız kalmayayım diye ortamdan ortama sürüklenir bir öğrenci. Ancak her insana güvenmek ne kadar doğru? Bir sürü arkadaşımız olsun tabii ki, peki zor zamanlarımızda da yanımızda olacaklar mı bu kadar kişi? En önemlisi, geçirdiğimiz zamana değiyor mu gerçekten, geri alınamayan tek şey zamanken? Bu gibi nedenlerden dolayı, arkadaşlarını dikkatli seçmen konusunda uyarıyoruz.

[ad name="Google Adsense"]



4) Kredisi Az Diye Bir Derse Daha Az Önem Vermek

04

Kredisi 4 olan ders de oluyor bazen, 1 kredilik ders de oluyor. Tabii ki de, 4 kredilik ders önemli değil mi? Öyle tabi, ancak bu 1 kredilik dersi önemsememek anlamına gelmiyor ne yazık ki. Sene sonu ortalamana en ufak bir artıya ihtiyaç duyarsın ya, işte o, önem vermediğin düşük dersin kredisi yüzünden başına gelir. Kredilerin hepsinin önemini vurguluyor, sene sonu pişman olmanı

izlemektense, şimdiden uyarıp, çift anadal, yan dal, yatay geçiş, erasmus gibi önemli şeylerde belirleyici olan ortalamanı kurtaracak sırrı buraya bırakıyoruz.

[ad name="Google Adsense"]



5)Büyük Hayallerle Okula Başlamak

05

Tabii ki de, hepimiz birtakım hayallerle başladık üniversiteye. Hayallerdir bizi büyüten ve bugünlere getiren, ayakta durmamızı sağlayan. Ancak bazen hayal kırıklığı, çok yıkıcı olabilir. Bunu moralini bozmak için söylemiyoruz. Sadece çok ekstrem hayallerin enerjini düşürecek seviyede olmasın. “Ya ben üniversiteyi çok farklı hayal etmiştim.” Cümlesini her sene binlerce öğrenci sarf ediyor maalesef. Kendini her türlü karaktere, anıya, hocalara hazırla ancak beklentini hep normal seviyede tut. Hayatının sadece 2 ila 6 senesini alacak bir üniversite geleceğini belirleyecek bir yol sadece. Üniversiteye bir araç diyebiliriz. Sen, kendine güven yeter, hayatındaki amaca odaklan, araçların kalitesi önemli değil. Çünkü istediğin yere er ya da geç, iyi ya da kötü ulaştıracaklar seni. Bunun bilincinde olarak yoluna devam et. Bu seni güçlü yapacak en önemli şeylerden biri olacak.

[ad name="Google Adsense"]

Bu Yazı ÖğrenciKariyeri Ekibinden Armoni Bayar tarafından özel olarak hazırlanmıştır.
İşte kendisine ulaşabileceğiniz hesaplar; Facebook | Twitter | Linkedin

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.