Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitenin Yolu İnternetten Geçiyor.

Üniversitenin Yolu İnternetten Geçiyor.


Hayalini kurduğumuz üniversitelerden, internet sayesinde ücretsiz eğitim almak artık mümkün. Tablet bilgisayarın ve internet bağlantısının olduğu her yer artık bir Oxford, Stanford veya Yale kampüsüne dönüşebilir. Kurumsal eğitimlerde ise yüzlerce kişiyi tek bir yerde toplama zorunluluğu yok.





Türkiye’de uzaktan eğitim alanında faaliyet gösteren önemli şirketlerden biri Enocta. Kuruluşu 1997 yılına dayanan şirket, bugüne kadar 400’den fazla kurum çalışanına internet üzerinden eğitim vermiş. ‘Liderlik, takım çalışması, ofis eğitimleri, zaman yönetimi, problem çözümü’ gibi eğitim başlıkları bulunuyor. Enocta’dan eğitim alan kuruluşlar arasında Gazi Üniversitesi, İş Bankası, Halkbank, Türk Telekom, Vodafone, Turkcell, THY, Carrefour, Teknosa gibi şirketler var.

Enocta kurucu ortağı ve genel müdürü Ahmet Hançer, verdikleri eğitimlerin yeni neslin talepleriyle şekillendiğini ifade ediyor: “Şu anda Türkiye’de çalışanların yüzde 40’ı 1980 ve öncesinde doğan Y nesli. Bundan 5-6 yıl sonra ise milenyum nesli geliyor. Eğitim ve iş yapış biçimlerimizi bu neslin alışkanlıklarına uygun hale getirmeliyiz. Milenyum nesli daha fazla internet kullanıyor, hap gibi kısa sürede öğrenilecek bilgiler istiyor. Monolog yerine diyaloğun ağırlıkta olduğu bir eğitim sistemi bu.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.