Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitelilerden 'Seralara Uzaktan Takip Sistemi'

Üniversitelilerden 'Seralara Uzaktan Takip Sistemi'
KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 3 öğrenci, geliştirdikleri "Seralarda toprağın nem ve sıcaklık bilgilerinin uzaktan takibi ile akıllı sulama sistemi" ile üreticilere sera içinde birçok işlemi bir arada sunuyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 3 öğrenci, geliştirdikleri "Seralarda toprağın nem ve sıcaklık bilgilerinin uzaktan takibi ile akıllı sulama sistemi" ile üreticilere sera içinde birçok işlemi bir arada sunuyor.

Proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Kahveci gözetiminde, son sınıf öğrencileri Mert Kolukırık, Ertuğrul Ustaömer ve Bilge Nur Taşdelen tarafından bitirme tezi olarak hazırlanan sistem, üreticilere adeta seraya sadece ekim ve hasat dönemlerinde girme imkanı tanıyarak, ürün verimliliğinin artırılmasına ve tarım ilacının kullanılmamasına da katkı sağlıyor.

Proje yürütücüsü Mert Kolukırık, yaptığı açıklamada seralarda bitkilerin büyümesi ve gelişmesi için uygun iklimin oluşmasının, sera içinde sıcaklık, bağıl nem, güneş ışınımı gibi değişkenlerin kontrol altına alınmasıyla sağlanacağını söyledi.

Sera içinde olması istenen iklimsel verilerin, sera dışındaki güneş, sıcaklık, yağmur gibi etkilerden dolayı sürekli değiştiğini de dile getiren Kolukırık, bu kapsamda oluşturdukları sistemin tam otomatik olarak çalıştığını belirtti.

Yazının tamamını okumak istiyorsanız tıklayınız.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.