Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteli Mucitlerden Cimri Projeler

Üniversiteli Mucitlerden Cimri Projeler
mucit

[ad name="HTML"]


Yaşar Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri bitirme projelerinde günlük yaşamda karşılaşılan problemlere çözüm getiriyor. 
Akıllı, çevre dostu ve ekonomik çözümler sundular. Projelerle sokak lambalarını cep telefonuyla kontrol altına almak, bisiklete binerek elektrik üretmek de mümkün olacak. Eve giren hırsız ise akıllı telefon yardımıyla tespit edilebilecek. İşte o projelerden bazıları:


PEDAL ÇEVİR ELEKTRİĞE PARA VERME


Alpaslan Aslan-Mustafa Şahin (Bisiklet ile Elektrik Üretimi ve Depolanması Projesi)


Projede de insan enerjisi alternatif enerji kaynağı olarak kullanıldı. Projeyle, bisikletin arka tekerleğine monte edilen küçük bir motor yardımıyla, pedal basan kişinin harcadığı enerji, elektrik enerjisine dönüştürüldü. Bisiklet ortalama 10 kilometre yol katedildiğinde 14 amperlik güç üretiyor. Bu enerjiyle küçük ekran bir LCD ekran televizyonu beş saat izlemek mümkün.








ANDROİD GİREN EVE HIRSIZ GİRMEZ


Kürşad Cengiz (Android Akıllı Ev Projesi)


Proje ev içinde elektrikle çalışan tüm cihazların akıllı telefonlarla uzaktan kumanda edilmesini sağlıyor. Maliyeti ise sadece 100 T.L. Eve ait elektrikli cihazların kablosuz kontrolünü sağlayan proje, evde kimse yokken herhangi bir hareket algılanması durumunda da kullanıcıya haber gönderiyor. Yani hırsızların bu evlerde rahatça çalışması mümkün değil.






AKILLI BALIK AĞI


Cemal Türkmen- Doğan Ceyhun Erkekler (Balık Ağı Yırtık Algılayıcısı)



Balık çiftliklerinde kullanılan balık ağları uzun bir süre kullanımdan ve çevresel koşullardan dolayı yıpranıp, yırtılabiliyor. Bu yırtıklar ise dalgıçlar yardımıyla belirleniyor. Akıllı balık ağı projesi, yırtık balık ağlarını tespit etmek için su altı robotu kullanımını öneriyor. Böylece hem dalgıçların gözden kaçırabileceği ağ hataları hem de hava koşullarının engeli yok ediliyor.






OTOMATİK SOKAK LAMBASI


Büşra Çardak- Zeynep Ertekin (Sokak Lambalarının Otomatik Aydınlatılması)


Proje, ışığa duyarlı direnç kullanarak sokak lambalarının ışık şiddeti belirli bir seviyenin altına düştüğünde otomatik yanmasını sağlıyor. Sokak lambaları, gün ışığında ise otomatik sönüyor. Telefon tuşlarının vereceği frekansla devreye giren sistem kullanıcıya uzaktan kontrol imkanı sunuyor. Proje enerji tüketimini azaltmayı, karbondioksit emisyonunu düşürmeyi, ışık şiddetinin azlığı nedeniyle görme bozukluğundan kaynaklanan araç ve yaya kazalarının önüne geçmeyi amaçlıyor.




[ad name="Google Adsense"]

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.