Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitelerin Mühendislik Başarısı

Üniversitelerin Mühendislik Başarısı
LONDRA merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) ‘bilgisayar bilimleri’ ile ‘mühendislik ve teknoloji’ alanlarında dünyanın en iyi üniversitelerini açıkladı.

Mühendislik ve teknoloji alanında ilk 300 ile en iyi dereceler Bilkent, Boğaziçi ve Sabancı’nın. Boğaziçi ile Sabancı ayrıca bilgisayar bilimlerinde de ilk 400’de yer aldı. THE, yükseköğretim kurumlarını birçok alanda öğretim kalitesi, uluslararası görünüm, endüstri bağlantıları ve araştırma etkisi kriterlerine göre sıralıyor. Son olarak ‘bilgisayar bilimleri’ ile ‘mühendislik ve teknoloji’ alanlarında da dünyanın en iyileri açıklandı. Türk üniversiteleri her iki alanda da temsil edildi.

BİLGİSAYAR BİLİMLERİNDE 5 KURUM: Sıralamada bilgisayar bilimlerinde beş Türk üniversitesi yer aldı. En iyi konumu 301-400 sıra bandıyla Boğaziçi ve Sabancı üniversiteleri elde etti. İTÜ 401-500; Bilkent ve ODTÜ ise 501-600 sıra bandında.

TÜRKİYE’DEN 19 ÜNİVERSİTE: Mühendislik ve teknoloji sıralamasında ise Türkiye’de 19 yükseköğretim kurumu yer buldu. Bilkent, Boğaziçi ve Sabancı 251-300 sıra bandıyla öne çıktı. Koç 301-400; İTÜ 401-500 ve ODTÜ 501-600 sıra bandında temsil edildi. Akdeniz, Anadolu, Dokuz Eylül, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İzmir Teknoloji, TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversiteleri de ilk 800’de yer aldı.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.