Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitelerin Haber Karnesi Açıklandı

Üniversitelerin Haber Karnesi Açıklandı



Yılın ilk çeyreğindeki Üniversitelerin Haber Karnesi açıklandı ve Akdeniz Üniversitesi yine birinci oldu.

Medya takip ajansı Interpress tarafından hazırlanan ‘Haber Karnesi’ açıklandı.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre; yılın ilk çeyreğinde devlet üniversiteleri içinde Akdeniz Üniversitesi 5.666 haberle birinci sıradaki yerini korudu.

Aynı araştırmada sayfalarda ismi yer alan 152 devlet ve vakıf üniversitesi hakkında toplam 106.647 haberin yayınlandığı tespit edilirken, bu çeyrekte ilk 35 sıra içinde hiçbir vakıf üniversitesinin yer alamadığı da belirlendi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre; yılın ilk çeyreğinde devlet üniversiteleri içinde Akdeniz Üniversitesi 5.666 adetle birinci sırayı alırken, Selçuk Üniversitesi toplam 4.825 haberle ikinci, Çukurova Üniversitesi de 4.475 haberle üçüncü sırayı aldığı saptandı. Listenin ilk on sırasında yer alan diğer okulların ise, İstanbul, Anadolu, ODTÜ, Ege, İ.T.Ü, Sakarya ve Uludağ Üniversitelerinin olduğu saptandı.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK SIRADA

Interpress’in üniversitelerin 2014 yılı ilk üç aylık haberlerini mercek altına aldığı aynı araştırmada, ülke geneline yayılmış 50’yi aşkın vakıf üniversitesi içinde 1.129 haberle ilk sırada Yaşar Üniversitesi’nin yer aldığı tespit edildi. Bilkent Üniversitesi çıkan 989 haberle ikinci olurken, Bilgi Üniversitesi’nin de toplam 940 haberle üçüncü sırada yer aldığı ortaya çıktı. Vakıf üniversiteleri içinde ilk on sırayı oluşturan diğer okulların ise, İzmir-Ekonomi, Gediz, Bahçeşehir, Başkent, Zirve, İzmir, Sabancı ile Koç Üniversiteleri olduğu tespit edildi.

Kaynak: Sözcü

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.