Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitelerdeki kalite yolsuzluğu

Üniversitelerdeki kalite yolsuzluğu


Bu yazıda, referans aldığım birkaç kurum dışında hiçbir kişi ya da kurumun ismini doğrudan geçirmeyeceğim. Yazının başlığından ve içeriğinden alınacak ve utanacak kişi ve kurumlar zaten kendilerini gayet iyi bilirler. İlgili üst kuruluşların, yazdıklarımdan gerekli çıkarımı yapıp aksiyona geçmelerini samimiyetle diliyorum.
Ağır şeyler yazacağım... Bu nedenle ilk önce bu alandaki yetkinliğimi anlatayım ki “sen kimsin ki atıp tutuyorsun ?“ demesin kimse sonradan.
Daha önceki yazılarımı takip edenler bilirler. 16 yıldır fiilen denetimlere katılan uluslararası bir kalite denetçisiyim. 1999’da İstanbul Sanayi Odası’nın kalite yönetim sistemini kuran ekibin liderliğini yaptım. İki üniversitede lisans ve yüksek lisans düzeyinde kalite yönetimi (ve ISO 9001) konularında yıllarca ders verdim. Pek çok kuruma ve projeye danışmanlık ve bilirkişilik yaptım. Daha fazlasını isteyen internetten araştırabilir. Kalite, denetim, akreditasyon konusunda beni bilen bilir.

Burak Kılanç'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.