Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteler Bir Mükemmeliyet Merkezidir

Üniversiteler Bir Mükemmeliyet Merkezidir
yekta_seraç

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Üniversiteler, bulundukları illerde sadece öğrencilerin okutulduğu okullar olmaktan öte bölgede de bir mükemmeliyet merkezi" dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Tokat Valisi Cevdet Can'ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "mübarek ve bereketli topraklarda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu" söyledi. Aslen Tokatlı olduğunu belirten Saraç, "Doğma büyüme İstanbul'da olmamıza rağmen nüfus kaydımızı İstanbul'a çekmedik, bir alakamız devam etsin diyerek" dedi.

[ad name="Google Adsense"]

Tokat'ın tarihine işaret eden Saraç, kentin çok büyük ilim adamları yetiştirdiğini vurguladı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin son yıllardaki gelişmesinden dolayı mutluluk duyduklarını anlatan Saraç, "Ankara'dan da elimizden geldiğince bu hususta da yardımlarımızı yöneltiyoruz. Elbette üniversiteler, bulundukları illerde sadece öğrencilerin okutulduğu okullar olmaktan öte bölgede de bir mükemmeliyet merkezi" diye konuştu.

Üniversitelerin bölgenin ihtiyacına göre birtakım değerler üreten kurumsal yapılar olduğunu dile getiren Saraç, bu nedenle üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rollerini öne çıkartıcı bir çalışma başlattıklarına işaret etti.

Vali Can, konuşmasının ardından Saraç'a yöresel hediyeler verdi.

Kaynak: egitimtercihi

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.