Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversiteden Mezun Olmadan Yapılması Gereken 10 Şey

Üniversiteden Mezun Olmadan Yapılması Gereken 10 Şey
Group Of Diverse International Students Celebrating Graduation

Üniversiteliyiz, deli dolu yaşıyoruz. Ancak aynı zamanda gelecek her yeni günün bizi hayata hazırladığını da biliyoruz. Bu yazımızda hem geleceğimize nasıl yatırım yapacağımızı, hem de üniversite yaşamımızı nasıl eğlenceli kılacağımıza değiniyoruz. :)

1)En Az Bir Sosyal Kulüp Üyeliği 

Yine klasik bir maddeyle karşınızdayız efendim. Herkes bunu öneriyor evet ama neden öneriyorlar bir düşünmek lazım. Adından da anlaşılacağı üzere, bu ‘sosyal kulüpler’ bizi salt öğrenci klişesinden çıkarıyor ve de farklı bakış açıları kazanmamızı sağlıyor. Bu yüzden, mezun olmadan mutlaka bir sosyal kulüple çalışmayı aksatmıyoruz. [Simge]

2)Yeni Bir Dil öğrenme Çabası 

Hepimiz tek dilin günümüzde bizi kurtarmadığını biliyoruz. Hatta hepimiz, bir yabancı dilin bizi kurtarmadığını da biliyoruz. (Hatta iki yabancı dil de yetmiyor diyerek iyice bunalıma girmek istemiyorum şu an.) Hayatımızı belirleyecek bu kriterlerden dolayı gerek geleceğimize sağlam temeller atmak, gerekse güzel vakit geçirmek ve de “Bir lisan, bir insan.” İlkesiyle yolumuzda ilerlemek için, gelin şu güzel üniversite yıllarımıza, farklı bir dil öğrenerek renk katalım. :)

3)Kütüphanede Sabahlamak 

Bizler, okula gidip gelmenin bize bir artısının olmayacağını bilecek kadar farkında bireyleriz. Kütüphane araştırmak, yeni bilgiler kazanmak, farklı bir kültüre girmek demektir. Okulunun kütüphanesinin yolunu bilmeyen tonlarca öğrenci varken, bizler bu güzel ortamda, bir gün sabahlama keyfine erişmeliyiz. Vize ve final dönemlerinde tıklım tıklım olan bu yerlerde, tamamen bu zaman diliminin dışında bir gün, gerek arkadaşlarınla gerekse tek başına, sabahlayarak üniversite yıllarına dair güzel bir anı bırakmaya ne dersin?

4)Okulun Şehir Dışı Gezilerine Katılmak 

Her okulun öğrencilerine göre belirlediği yılın farklı zamanlarında farklı güzelliklerde olan şehir dışı gezileri olur. Kimi yanı başımızdaki şehirlerdir, kimi ise Türkiye’nin en uç noktasıdır. İleriki zamanlarda elbette kendi imkânlarımızla da gidebileceğimiz bu gezilere, arkadaşlarımız ve kendimiz gibi öğrencilerle giderek, hem güzel arkadaşlıklar edinebilir, çok güzel anılar biriktirebiliriz. Derslerin, sınavların üstümüze yüklediği yüklerden de bir süreliğine uzaklaşarak deşarj olabiliriz. :)

[ad name="Google Adsense"]

5)Sosyal ve Kültürel Aktiviteleri Arttırmak 

Üniversite yaşamını öğrencilik hayatımızın en renkli dönemi olarak gördüğümüz bir gerçek. Bu dönem, geçmiş yaşamımızda çok sık yapmadığımız, belki de hiç yapmadığımız, etkinliklerle renklendirebiliriz. Şiir dinletilerine, edebiyat, felsefe vs söyleşilerine, tiyatrolara ve tabii ki sinemalara, sergilere, müzelere… ve daha aklımıza gelecek onlarca aktiviteye zaman ayırmalı, bunu hayatımızın bir parçası yapmalıyız. Bütün bunlar, sadece kendimizin değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğine bırakılacak güzel tecrübeler olacak.

6)Kariyerimize Yönelik Kitaplar Okumak 

Hepimizin ileride olmak istediği bir nokta vardır. Bu nokta ya çok net bir şekilde zihnimizdedir ya da karar aşamasındadır. Bizleri bu noktalara götürecek şeylerden biri de, bize kendi tecrübelerini anlatan, tavsiyeler veren ve yapacağımız birçok hatadan bizi kurtaracak olan yazarların kitaplarını okumaktır. Unutmayalım ki, her kitap yeni bir nefestir. Ve okuduğumuz bir kitaptan sonra, asla o kitabı okumadan önceki biz olarak kalmayız.

7)Okuduğun Şehirdeki Tüm sahafların Yolunu Bilmek 

Sahaflar ta eskilerden beri süregelen bir gelenektir. Sayfaları sararmış, raflarda tekrardan açılmayı bekleyen kitaplar huzur bulmamızı sağlar. Bu sahaflar işimize yarayacak kitapları çok uygun fiyatlara bulmamızı da sağladığından, öğrenci dostu yerlerden bir tanesidir.

8)Yerine İmza Attırmak 

Bu ciddi 7 maddeden sonra, araya iki tane yüzümüzü gülümsetecek madde koymadan geçemedim yine. Bu maddeyi yapmayan ayıp eder cidden. Bu imkânın sadece üniversite hayatında karşımıza çıktığının farkında olmayan var mı? İlkokul, ortaokul, lisede “Benim yerime ‘burdaa!” der misin?” dediniz mi hiç? Ya da mezun olduktan sonra “Bankada benim yerime imzalar mısın o belgeyi?” diye bir cümle kuracağını düşünebiliyor musun? Düşünemiyorsun. Çünkü öyle bir şey yok. Üniversitenin tanıdığı bu güzel ayrıcalığı kullanmadan mezun olmayalım. Kullanmayanları uyaralım. Duyarlı olalım lütfen… (yazar burada gözyaşlarına daha fazla hâkim olamaz.)

9)Bir Dersten Hiç Not Tutmayıp Sınav Dönemi Not Dilenmek 

Sıkıcı sınav dönemlerinin tek aksiyonu bu durum olabilir cidden. Eğer üniversite hayatınızda sınav dönemi yaklaştıkça ayrıyeten bir stresli aksiyon arıyorsanız, derslere girin ya da girmeyin seçtiğiniz bir dersten not tutmayın. Sonra da hiç diyaloğunuz olmayan ve her dersten not tuttuğuna emin olduğunuz öğrenciye yaklaşıp şu klasik diyaloğu yaşayın:

“ –Merhaba, beni tanımıyorsun ama aynı sınıftayız. Nasılsın? … Sen de şu derslerin notları var mı acaba?”

10)Size Değer Katacak Etkinliklere Katılmak 

Gerek kendi, gerekse başka okulların, kulüplerin, öğrenci organizasyonlarının düzenlediği, size yol gösterecek ve de konuşup tanışma fırsatı bulabileceğiniz değerli iş adamları ve liderlerin katıldığı etkinliklere mutlaka katılmalısınız. Bazen söyledikleri tek bir cümle bile, geleceğinizi inşa etmek için yapı taşı olabilir. Öyle bir etkinlik arıyor ve de bulamıyor musun? Şöyle bir tavsiyede bulunalım o zaman:

https://www.facebook.com/events/533505733474821/

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.