Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversitede Skandal Uygulama! Turnikeli Geçiş Dönemi

Üniversitede Skandal Uygulama! Turnikeli Geçiş Dönemi
ege_universite

Ege Üniversitesi'nde güvenlik tedbirleri kapsamında yerleşke girişlerine kartlı geçiş sağlayan turnikeler konuldu. Konu ile ilgili Ege Üniversitesi'nden Hurriyet.com.tr'ye yapılan açıklamada ise turnike sisteminin, veliler ve öğrencilerin talebi sonrası devyere alındığı öne sürüldü.

[ad name="Google Adsense"]

Alınan bilgiye göre, yerleşkeye girişlerin kontrol altına alınması amacıyla yerleştirilen turnikelerden öğrenci ya da personel kartı olanlar geçebilecek.


Uygulamanın ilk gününde kartsız öğrencilerin geçişine uyarı yapılarak izin verildi. Yeni kayıt yaptıranlar ise kart almaları için fakültelerin öğrenci işlerine yönlendirildi.


Henüz kart çıkartmayan üniversite personeli de güvenlik görevlilerinin kontrolünün ardından turnikeden geçirildi.


Öğrenci ya da personel olmayanlar ise güvenlik noktasında kimlik bilgileri kaydedildikten sonra yerleşkeye alındı.



EÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümüne bu yıl kayıt olan Numan Ali Ünal, yerleşkeye ilk kez giriş yaptığını ifade ederek, "Öğrenci kartım var. Uygulamayı duymuştum. Sistemi beğendim. Çok güzel güvenlik açısından" diye konuştu.


BALBAY: SİLİVRİ'Yİ HATIRLATTI

CHP İzmir Milletvekili Ege Üniversitesi mezunu Mustafa Balbay da tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"1977-81 Ege Üniversitesi mezunuyum. Acıdır söylemesi ki üniversitede 5 öğrenci arkadaşımın cenazesine katıldım. Böyle dönemlerde bile rektörler ve üniversite yönetimi öğrencilere saygı duydular olabildiğince özgürlükçü davrandılar. Özgürlüklerin kısıtlanması değil terörün engellenmesiydi. Ama şimdi görüyoruz ki üniversiteye güvenlik kapısı gözüyle bakıyorlar. Bana Silivri'yi çağrıştırdı. Orada da insan unutulup güvenliğe bakmışlardı. Güvenliği sağlamak uğruna öğrencileri değersiz görüp özgürlükleri kısıtlayıp neredeyse bir cezaevi görüntüsü hakim kılmayı seçmişler. Üzüldüm umarım bir an önce bundan dönerler. Dünyada güvenliği ciddi tartışma olmuş üniversitelerin bile buna yanıtı cezaevine dönüştürmek olmamıştır."



Kaynak: Hürriyet




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.