Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Yönetimine Torpil Soruşturması

Üniversite Yönetimine Torpil Soruşturması
Üniversite yönetimine torpil soruşturmasıİstanbul Üniversitesi'nde yatay geçişi yapılmayan öğrenci yargıya başvurdu. Mahkeme görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle rektörlük için ihbarda bulundu.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Söylet hakkında mahkeme, torpil yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Edinilen bilgiye göre, geçen yıl, yatay geçiş yapmak için İ.Ü. Cerrahpaşa Fakültesi'ne baş vuran Çağan Aydın Namal, yerine puanı kendinden az olan Ö.V.K'nin alındığı iddiasıyla İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyu inceleyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi, üniversiteden, Ö.V.K.'nın kayıt bilgilerini sordu. Üniversite cevap dilekçesinde, yatay geçiş işleminin, KKTC Milli Eğitimi ile İ.Ü. Rektörü arasında imzalanan işbirliği doğrultusunda yapıldığını belirtti. Protokolü inceleyen mahkeme, O.V.K'nın yatay geçiş yoluyla kaydının yapılmasını sağlayan bir madde bulamadı. Rektör Söylet'in 'Görevi kötüye kullanma' suçunu işlediği sonucuna varan mahkeme, Söylet ile kayıtta görevli memurların 1.5 yıldan, 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması doğrultusunda soruşturma yapması için savcılığa ihbarda bulundu.


Kaynak: Sabah.com.tr

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.