Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite ve Kamu El Ele Verdi Çocuklar Sokaktan Sporla Kurtarılacak.

Üniversite ve Kamu El Ele Verdi Çocuklar Sokaktan Sporla Kurtarılacak.
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) koordinatörlüğünde yürütülen ve sokakta çalışan çocukları spor kültürü ile tanıştırarak, toplumsal uyum ve aidiyet duygularını geliştirmeyi amaçlayan ‘Sokaktan Spora’ adlı bilimsel araştırma...

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) koordinatörlüğünde yürütülen ve sokakta çalışan çocukları spor kültürü ile tanıştırarak, toplumsal uyum ve aidiyet duygularını geliştirmeyi amaçlayan ‘Sokaktan Spora’ adlı bilimsel araştırma projesi başladı.

Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri fonundan desteklenen ve Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Belediyespor Kulübü Derneği ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülecek projenin protokolü imzalandı.

 

"HER YIL 10-12 MİLYON LİRAYI SOSYAL PROJELERE AYIRIYORUZ"

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversite-sanayi ve üniversite-kamu işbirliğine yönelik bilimsel araştırma projelerine öncelik verdiklerini belirtti. Kente proje bazında hizmet etmek amacıyla her yıl 10-12 milyon lira ayırdıklarını vurgularken, herkesin web sayfasındaki ‘UAKBİS’ arama motorlarından girerek kendine bilimsel partner bulabileceğini söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Nilüfer’de oturup sokakta satıcılık yapan çocuk bulunmadığını vurgularken, “Yapanlar ise kentin diğer semtlerinden geliyor. Nereden gelirse gelsin bu çocuklar bizim çocuklarımız. Onları kazanmak zorundayız. Bu çocukları kazanmak için toplumdan tek isteğimiz, kavşaklarda önlerine çıkan, kolay yoldan para kazanmaya çalışan bu çocuklara para vermesinler.” dedi.

BURSA’DA 407 ÇOCUK SOKAKTA ÇALIŞIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Kahraman Çınar ise Bursa’da sokakta çalışan 407 çocuk bulunduğunu anlatırken, “Sokaktan Spora” projesiyle başlangıçta 40 çocuğun spora yönlendirildiğini, sonraki aşamalarda da ailelere, okul yönetimi ve topluma yönelik projelerin de gündeme geleceğini ifade etti.
Proje koordinatörü Dr. Züleyha Avşar da, duyarlı vatandaşların projeye destek vermek için sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmamalarını istedi.

Üniversite ve kamu el ele verdi çocuklar sokaktan sporla kurtarılacak

PROJE İÇERİĞİ

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nün de desteklediği proje kapsamında sokakta çalışmayı henüz meslek haline getirmemiş 40 çocuk, haftada iki gün otobüslerle evlerinden alınarak Nilüfer Belediyesi’nin spor tesislerine götürülüyor.

Her türlü ihtiyacı proje ortakları tarafından karşılanan çocuklar, burada Uludağ Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileriyle birlikte futbol, basketbol, voleybol, tenis, halk dansları branşlarında etkinliklere katılıyor.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.