Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Sınavı Bitti Ama Hayat Şimdi Başlıyor!

Üniversite Sınavı Bitti Ama Hayat Şimdi Başlıyor!
Bir üniversite sınav maratonunun daha sonuna geldik. Sınavın belki çok iyi geçti ve hayallerine ulaşmak için tercihleri bekliyorsun, belki de beklediğin gibi geçmedi ve ne yapacağını düşünüyorsun. Bu her iki koşulda da içine su serpmeye ve hedeflerini daha da yükseğe çekmen için geliyoruz :)

giphy

Türkiye'de okumakla aynı maliyete gelecek hatta belki de daha ucuza gelecek yurtdışı imkanlarından bahsetmek istiyoruz bugün. Çünkü YKS dünyanın sonu değil diyorlar ya, biz onu kanıtlamak istiyoruz sana. Sınavın iyi geçtiyse hedeflerin neden yüksek olmasın? Kötü geçtiyse neden önümüzde duran fırsatlara el atmayalım? :) Gel hadi gel, bu yazı yepyeni ufuklar katacak sana.

yay-gif

Öncelikle neden yurtdışı? Kaliteli ve yabancı dilde eğitim, yeni bir kültür içerisinde yaşam, farklı ülkelerden arkadaşlar, üniversiteden sonraki profesyonel kariyer için CV'de çok büyük artılar için yurtdışı eğitimi çok büyük önem arz ediyor. Sadece bir hayal ya da uç bir nokta değil bahsettiğimiz. Burada bir özel üniversiteye ya da şehir dışında okuyacağın üniversite yıllarında yapacağın masrafı neden yurtdışında yapmayasın? Ayrıca yabancı dilini en üst seviyeye çıkarıp; birçok ülkenin öğrencilere çalışma izni verdiğini de göz önünde bulundurursak, bahsettiğimiz konu kaçırılmayacak bir fırsata dönüyor. :)

hhh

Yurtdışında üniversite okumak için ÖSYM sınavlarına girmek gibi bir zorunluluğumuz yok öncelikle. Şu olmayan zorunluluğun güzelliğine bir bakar mısınız? O sınavlara girdiysek de orada öyle dursunlar :) Bizim rotamız farklı. Sadece şunu belirtelim; eğer Almanya veya Avusturya istiyorsak Türkiye'de ilgili bir programa yerleşmiş olmamız gerekiyor. Geri kalan ülkelerde böyle bir şart bulunmamakta.

jjj

Genelde yurtdışında üniversite okumaktan bahsedilince akla ilk gelen şeylerden birisi YÖK denkliğidir ancak bu denklik için YKS'ye girme zorunluluğumuz yine yok. :)

Popüler olan dizi ve filmlerden midir, İngilizce'nin native olarak konuşulduğu yerler olmasından mıdır bilinmez; Amerika ve İngiltere, üniversite eğitimi için en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. İngiltere'de lisans eğitimi 3 sene, Amerika'da ise burası gibi 4 sene sürüyor. Listenin devamında ise Avustralya ve Kanada son yıllarda artan popülerlikleriyle listede önemli bir yerde göze çarpıyorlar.

nnn

Peki yıllık eğitim maliyetleri ne kadar?
İngiltere – 5000 – 17000 GBP
Amerika – 10000 – 45000 USD
Avustralya – 10000 – 35000 AUD
Kanada – 10000 – 30000 CAD
Polonya - 1500 Euro'dan başlayan ücretler.
Ukrayna - 1500 - 2500 USD
Belarus - 1300 - 2500 USD

Alternatif ülke seçenekleri neler olabilir?


Daha ekonomik olsun, dünya sıralamasında çok iyi yerlerde olsun, sınavsız alsın ve yerçekimsiz ortamda yetişmiş bir üniversite olsun diyorsan eğer, merak etme, o da mevcut. Hiç kaçmaz :)

fdfs

Ukrayna, Polonya, Belarus bu isteklerine yönelik listede en başta gelenler. Dünya'da ilk 1000'de olan Belarus State University, Warsaw University (Polonya), Karazin University (Ukrayna) gibi üniversiteler Türkiye'den sınavsız öğrenci alıyorlar.

Ayrıca bu ülkelere gidersen eğer; Rusça, Lehçe, Ukraynaca vs gibi dilleri, İngilizce eğitiminin yanına alabilirsin. Mezun olurken ne kadar güçlü bir CV ile mezun olacağını şimdiden görebiliyorsun değil mi? :) Bu üniversitelerin yıllık maliyetleri 2000-4000 USD arasında değişmekte. Yaşam maliyetleri de diğer ülkelere göre gayet uygun.

Bu fırsatları kaçırmamana dair içinde kelebekler mi uçuşmaya başladı? O kelebekler uykularını kaçırmadan hadi işin uzmanından ücretsiz destek alalım! Atlas Yurtdışı Eğitim Danışmanlık şirketi tüm sorularını cevaplandırmak için seni bekliyor! Buraya tıklayarak formu doldur, Atlas sana dönüş yapsın. :)

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.