Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Okuyanın Beyni Daha Çabuk İyileşiyor

Üniversite Okuyanın Beyni Daha Çabuk İyileşiyor
Üniversite okuyanın beyni daha çabuk iyileşiyorABD'deki Johns Hopkins Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, uzun yıllar eğitim gören kişilerin herhangi bir yaralanmada beyinlerinin daha çabuk iyileştiği ortaya çıktı.

Üniversite okuyanlar veya uzun süre eğitim görenlerin beyinleri, herhangi bir travmatik zedelenmeden daha çabuk iyileşebiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan araştırmada, uzun süre eğitim gören kişilerin beyinlerinin, eğitimsiz kişilerin beyinlerine nazaran daha hızlı iyileşme eğiliminde olduğu ortaya çıktı.

Araştırmayı yapan doktorlar, bunun sebebinin ne olduğunu henüz bilmiyorlar. Araştırmaya katılan bilim adamlarından Nöroloji Uzmanı Dr. Eric Schneider, buldukları sonucun yeni soruları akla getirdiğini belirtti. Schneider, bunun eğitim sürecinde beynin çok fazla çalışmasıyla birlikte, beyin kaslarının güçlenmesi sonucu meydana gelen bir sonuç olabileceğini ancak kesin olmadığını söyledi.

Araştırma çerçevesinde birçok hastanın gözlemlendiği ve uzun yıllar eğitim gören kişilerin beyinlerinin, eğitim görmeyen kişilerinkinden daha hızlı iyileştiğinin saptandığı belirtiliyor.

Dünya Bülteni

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.