Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencisinin Çamaşırını Yıkayan Şirket

Üniversite Öğrencisinin Çamaşırını Yıkayan Şirket
uni-m

[ad name="HTML"]
Dünyanın devleri geldi ancak hepsine kafa tutup, Türkiye’den kaçırdı. Geçenlerde Cizre’ye de gidip 81 ilde mağazası olan tek şirket oldu. TeknoSa, başarı öyküsü olarak dikkati çekiyor


Mehmet Nane şimdi de Necil Oyman’ın yönetiminde çok istikrarlı bir büyüme çizgisi yakalayan TeknoSa geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Cizre ilçesinde de mağaza açarak 81 ilde de mağazası olan tek teknoloji perakende zinciri oldu. Hatta bankaları hariç tutarsak 81 ilde de varolan nadir şirketlerden biri olarak dikkat çekti. TeknoSa, Türkiye’nin her yerine ulaşsa da asıl hedefini internet olarak ortaya koyuyor. Necil Oyman tüketicinin ayağına gitmenin çok önemli olduğunu vurgularken, bu mağazaların aslında birer deneyim ve demo merkezi olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde sohbet imkanı bulduğumuz Necil Oyman, mağazaların nasıl bir deneyim merkezine dönüştüğünü şu ilginç örnekle anlattı:

kliksa.com dayanışması

“Mağazalarımıza gelen müşterilerimiz içinde eski makinası bozulanlar vardı. Makineleri bozulduğu için evde çamaşırlarının biriktiğini ve zor durumda kaldıklarını dile getiriyorlardı. Biz de mağazalarımızda yeni aldıkları makinenin kurulumu yapılana kadar evdeki çamaşırlarını getirdikleri takdirde yıkama ve kurutma yaparak yardımcı olabileceğimizi ilettik. Bunu yeni makina almak isteyenlerin yanısıra üniversite öğrencilerine de yaydık. Üniversite öğrencileri mağazamıza gelerek bu hizmetten faydalanıyorlar. Bu durum karşısında çok büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşanıyor. TeknoSA olarak koşulsuz şartsız müşteri memnuniyeti için tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti bizleri de mutlu ettiği gibi bizlere katma değer olarak yansıyor.”

Oyman, çamaşır deneyiminin yeni makina alma kararı veren müşterilere karar vermeden önce demo yapma olanağı sunduğuna da dikkat çekti. Her ne kadar 81 ile çıksa da TeknoSa asıl büyümenin internette olacağını öngörüyor demiştim. TeknoSa’nın internet sitesinin yanısıra Sabancı Grubu’nun ciddi bir yatırım hamlesi ile öne çıkardığı kliksa.com da TeknoSa’nın online alışveriş hedefine ulaşmasında aracılık edecek. Sabancı’nın Kliksa’yı amazon.com gibi bir alışveriş merkezine dönüştürme çabası var.

Köşe başlarını iyi tuttuk

Necil Oyman şu an için online satışların toplam ciro içinde yüzde 10’a ulaştığını belirtirken “Geçtiğimiz yıldan itibaren çoklu kanal stratejisine dönük yatırımlarımızı artırıyoruz. Müşterilerimizin, mağazalarımızdan, bilgisayardan, cep telefonundan veya tabletten alışveriş yaparken bütünsel ve tek bir deneyim yaşamalarını önemsiyoruz. Mobil uygulamalar ile akıllı telefon ve tabletlerde download edilerek aslında 700 binden fazla mağazaya ulaştık” diye konuştu. Oyman her yerde her kanalda erişilebilir olmayı hedefleyen TeknoSA olarak dünya çoklu kanal perakende yarışmasında dünyanın en iyi 7 şirketinden biri olarak finale kaldıklarını da hatırlattı. Teknoloji market pazarında hakikaten kimsenin ummadığı gelişmeler oldu. EP Center, Best Buy, ElectroWorld, Darty gibi dünya devleri Türkiye pazarına büyük iştahla girip ardından ticari başarısızlıkla çıkmak zorunda kaldılar. Başta TeknoSa olmak üzere yerli şirketler yabancılara Türkiye’yi dar etti. Necil Oyman müşteri memnuniyetine yönelik çalışmaların meyvesini verdiğini söyledi. Oyman “Duygusal kampanyalar yaptık, tedarikçilerle uyumlu çalıştık. Çok deneyimli satış ekibi kurduk. En önemlisi köşe başlarını çok iyi tuttuk ve yabancıların pazar payımızı çalmasına izin vermedik” dedi.

Ardahan bir İstanbul mağazası kadar başarılı

2013 yılını 77 ilde 294 mağaza ile kapatan TeknoSa, Ağrı, Bitlis, Kars, Kilis, Tunceli, Ardahan ve Şırnak illerindeki teknoloji marketleri hızla açarak 81 ile çıktı. Necil Oyman bölgede ciddi bir potansiyel olduğunu belirtiyor. Her ne kadar biz Oyman ile görüştüğümüzde Kobani bahanesiyle bölgede yaratılmaya çalışılan kaotik ortam henüz yaşanmamıştı ancak Necil Oyman’ın gözlemi önemli: “Bölgede çok ciddi potansiyel var. Ardahan mağazamızı kısa bir süre önce açtık. Şu anda ortalama bir İstanbul mağazamızın performansını yakalamak üzere. Bölgedeki mağazalarımızın performansı bizi hiç üzmedi. Diyarbakır, Van, Gaziantep, Şanlıurfa en iyi ciro yapan iller. Şırnak, Hakkâri, Mardin ve Tunceli ise Teknosa.com’u en çok kullanan ve trafik artışı en yüksek olan iller. Ardahan’daki Teknosa.com satışları, 2014’ten 2013 yılına oranla yüzde 50 artış gösterirken, Şırnak ziyaret artışında yüzde 2 bin oranıyla bölgenin yıldızı”

 

Kaynak: GazeteVatan


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.