Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencilerinin Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken 10 Müze!

Üniversite Öğrencilerinin Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken 10 Müze!

Okul hayatı ile beraber farklı kültürlere ve dönemlere ait yapıları barındıran müzeleri ziyaret etmek, genç ve dinamik yaşlarını en verimli şekilde geçirmenize katkı sağlar. Kültür ve tarih olarak çok zengin olan ülkemizde en iyi müzeleri sizler için derledik.

İşte Ziyaret Edilmesi Gereken En İyi 10 Müze:

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Özellikle Arkeoloji Müzesi mutlaka görülmesi gereken müzelerin başında gelir. Müze 1869 yılında kurulmuştur ve ilk olarak Çinili Köşk ismiyle anılmıştır. 1880 yılında da restore edilerek müzeye çevrilmiş ve arkeolojik eserler sergilenmeye başlanmıştır. Müzede birbirinden farklı heykeller, neo-klasik mimariyi anlatan görsellikler bulunur. Müzeye pazartesi hariç istediğiniz her gün gidebilirsiniz.

Zeugma Mozaik Müzesi

Gaziantep’te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi dünyanın en farklı müzelerinden biridir. Özellikle Geç Antik Döneme, Erken Süryani ve Hristiyan İkonografisine ait eserler bulunmaktadır. Ayrıca Roma Dönemine ait sütunlar, heykeller ve diğer eserler de gelenlerin dikkatini çekmektedir. Ancak hiç şüphesiz müzenin en özel eseri Çingene Kız mozaik panosudur.

Topkapı Sarayı Müzesi

Topkapı Sarayı yerli ve yabancı turistlerin de en çok ziyaret ettikleri mekanlardan biridir. Bunun nedeni eşsiz mimarisi, Osmanlı Devletini en iyi şekilde yansıtıyor oluşu ve Milli Saraylar’a bağlı olmasıdır. Eğer tarih meraklısı bir üniversite öğrencisiyseniz Topkapı Sarayı’nda padişahlara ait pek çok eser görebilirsiniz.

Efes Müzesi

İzmir'de bulunan Efes Müzesi antik kentlere ait eserlerin sergilendiği müzenin iç ve orta bahçesi de mimari bakımdan görülmeye değerdir. Müze özellikle Artemis Heykeli, Yunuslu Eros heykelciği, Sokrates Başı ile tanınmaktadır.

Modern Sanat Müzesi

İstanbul' da bulunan Modern Sanat Müzesi'de çağdaş ve modern sanat bir arada bulunuyor. Müzede kütüphane, sinema salonu, kafe ve mağaza da yer alıyor.

Pera Müzesi

Mimar Achille Manoussos tarafından yapılan Pera Müzesi'nde Avrupa oryantalist eserleri yer alıyor. Bu yüzden çağdaş müzeciliği simgeleyen Türkiye’deki en iyi müzelerden biri olarak biliniyor.

Göreme Açık Hava Müzesi

Açık havada sergilenen eserler oldukça gösterişlidir ve eski kültürleri çok iyi şekilde yansıtmaktadır. Vadide bulunan müzede manastır, kilise ve şapel de bulunmaktadır. Eski dönemlere ait ibadet anlayışını keşfedebilir, Hristanyal için özel olan freskleri görebilirsiniz.

Anadolu Medeniyetler Müzesi

Ankara’da yer alan Anadolu Medeniyetler Müzesi Paleolitik Çağ-Osmanlı Devleti arasındaki tüm tarihi dokuyu bünyesinde barındırmaktadır. Müzede arkeolojik eserler sergilenmektedir. Bu kadar önemli olmasını sağlayan özelliği dünyanın en eski haritasını ve Çatalhöyük kent planı haritasını da içeriyor olmasıdır.

Troya Müzesi

İlyada destanının kalıntılarını, Homeros’un izlerini yakından incelemek isterseniz Çanakkale’deki bu modern ve teknolojik müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Troya Müzesinde sahne canlandırmaları ve animasyonlar, devasa lahitler ve büyük heykeller bulunmaktadır. Aynı zamanda tarihi 3 boyutlu grafik tasarım teknolojileriyle anlatan diorama sistemi de mevcuttur.

Odunpazarı Modern Müze

Modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği müze aynı zamanda Eskişehir’in ilk yerleşim yerlerinden olan Odunpazarı bölgesinde bulunmaktadır.Mimari olarak ilgi çekici bir tasarıma sahip olan bu müze mutlaka görülmesi gereken müzeler arasında yer almaktadır.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.