Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencilerinin Bilmesinde Faydası Olabilecek Bilgisayar Programları

Üniversite Öğrencilerinin Bilmesinde Faydası Olabilecek Bilgisayar Programları

Günümüzün teknoloji çağı olması beraberinde bilgisayar programlarını bilmeyi neredeyse zaruri hale getirmiştir; şöyle ki gerek özel hayatta gerek iş hayatında bilgisayarlarla haşır neşir olmuşuzdur. Örneğin ileride oldukça faydasını göreceğiniz programlama dillerini öğrenmek sadece kariyerinizde artı olarak değil aynı zamanda yaratıcılık, stratejik anlamda yetkinlik ve düşünmeyi öğrenmek açısından da katkıları olacaktır. Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın da bir sözü vardır.  Kendi ülkesindeki vatandaşlara:''Bu ülkedeki herkesin bilgisayar programlamayı öğrenmesi gerek; çünkü insana düşünmeyi öğretir.'' demiştir. Buradan hareketle neden teknolojinin gelişmekte olduğu ülkemizde de  bilgisayar konusunda daha yetkin olmayalım sorusunu da kendime sordum!


    1)Office Programları

öğrenci kariyeri bilgisayar programları

Günümüzde hemen hemen herkesin bilmesi gereken en temel programlardan bir tanesidir. Özeliikle Word, Excel, Powerpoint'in ileri derecede bilinmesi oldukça önemlidir. Genelde herkes bu programları iyi derecede bildiğini düşünse de Excel'de tablo çizip, analiz yapamayan oldukça fazla  insan vardır. Bu yüzden bu alanlarda kendinizi geliştirmeniz çok önemlidir.

    2)E-Views 

bilgisayar programları 2

Özellikle sosyal bilimlerde okuyan öğrencilerin bilmesinde fayda olan bir diğer bilgisayar programıdır. Bu program sayesinde ekonomik ve ekonometrik analizleri grafiksel olarak iyi bir şekilde yapabilirsiniz.

3)SPSS

bilgisayar programları 3

İstatistik,matematik, ekonometri, ekonomi(iktisat),işletme  öğrencilerinin bilmesinde fayda olan istatistiki analiz ve uygulamaların yapılabildiği bir programdır. Somut çıktı, verilerin detaylı şekilde analiz edilmesi açısından oldukça önemli bir bilgisayar programıdır.

4) 3ds Max

bilgisayar programları 4

Mimarlık ve grafik tasarımında okuyanları ilgilendiren bilgisayar programıdır. Animasyon, simülasyon ve farklı tasarımlar yapabilmek için olmazsa olmaz programlardan bir tanesidir.

5)Ansys

bilgisayar programları 5

Ansys yani Simulation Driven Product Development mühendislik öğrencilerinin bilmesi gereken bir programdır. Sanal ortamda  güvenilir sonuçlar verir  ve simülasyon yeteneği ile ön plana çıkar.

6)Chemcad 

bilgisayar programları 6

Kimya mühendisi öğrencilerinin bilmesinde fayda olan bir simülasyon programıdır.

7)Yazılım Programları

bilgisayar programları 7

Son zamanlarda en çok duyduğumuz kelimelerden bir tanesi: Kod yazılımı. Neredeyse çoğumuz kod yazılımını bir yerlerden duymuşuzdur . Günümüzde oldukça önemli olan; fakat öğrenmesi zamana ve sürece bağlı olarak gelişebilen bir programdır, yani öğrenmesi sizin emeğinize ve çabanıza bağlı olarak değişir. Kısacası kolay değildir; fakat günümüzde kod yazılımı kursları gitgide yaygınlaşmaktadır.  Eğer internette de araştırırsanız kod yazmayı basic(temel) seviyede öğrenebilirsiniz. Bu sitelere örnek olarak benim araştırdıklarım çerçevesinde  google developers, code.org,codecamedy, codeschool,W3Schools, Udacity ve Turkcell'in Geleceği Yazanlar gibi öğretici programlar da giderek yaygınlaşmaktadır.  Günümüzde özeliikle bazı ülkeler çocuklara kod yazmayı öğretmeye başladı bile... Ayrıca gelecekte kod yazmayı bilenler yapılan araştırmalara göre fark yaratan bireyler olacaklar. Kod yazabilmeyi öğrenmek için neden kod yazmak istediğinizi çözmek, sabırlı olmak ve yaratıcı düşünebilmek gerekmektedir.

 

Sonuç olarak programlama dillerini ve bilgisayar programlarını iyi derecede öğrenmek bakış açısını geliştirmek, olaylara farklı boyutlardan bakabilmek, karşılaşacağınız problemlere  akıllıca çözümler getirmek açısından oldukça faydalıdır. Ayrıca kendinizin uygulama programı yapabilmesi bile oldukça kulağa hoş geliyor, değil mi? Bu  yüzden kendinizi geliştirme ve hayal gücünüzü geliştirme açısından oldukça etkin rol oynayabilirler.

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.