Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencilerine Yönelik SPK Eğitim Semineri Başvuruları Başladı!

Üniversite Öğrencilerine Yönelik SPK Eğitim Semineri Başvuruları Başladı!
Sermaye Piyasaları Kurulu tarafından düzenlenen üniversite öğrencilerine yönelik SPK eğitim semineri 12-16 Haziran 2017 ve 19-23 Haziran 2017 dönemi kayıtları başladı.

Peki SPK Eğitim Seminerine Kimler Başvurabilir?

  • SPK'nun uzman yardımcılığı, uzman hukukçu yardımcılığı veya bilişim uzman yardımcılığı sınavına kabul edilen fakülte ve bölümlerin, üçüncü ve dördüncü sınıfında okumakta olan öğrenciler ile başvuru tarihinde ikinci sınıftan üçüncü sınıfa, üçüncü sınıftan dördüncü sınıfa geçtiklerini belgeleyen öğrenciler,

  • Seminerin açıldığı aydan geriye doğru son eğitim/öğretim döneminde söz konusu fakülte ve bölümlerden mezun olanlar,

  • Yurt dışındaki üniversitelerin benzer bölümlerinde eğitim gören öğrenciler ve seminerin açıldığı aydan geriye doğru son eğitim/öğretim döneminde mezun olanlar,

  • Eğitim süresi 4 yıldan az olmakla birlikte yüksekokulların sermaye piyasası bölümlerinin ikinci sınıfında okuyan öğrenciler ve seminerin açıldığı aydan geriye doğru son eğitim/öğretim döneminde mezun olanlar,


başvurabilir. Her öğrenciye bir kez seminere katılma hakkı tanınır. Seminere katılmak için kabul edilen fakülte ve bölümleri görmek için tıklayınız.

Başvuru Tarihleri, Seminer Dönemi ve Seminer Süresi?

Seminer programı 12-16 Haziran 2017 ve 19-23 Haziran 2017 tarihleri arasındaki 5’er işgünlük sürede 09.30-12.15 saatleri arasında ders anlatımı ve örnek olay incelemesi şeklinde düzenlenecektir. 2017 yaz döneminde öğleden sonra grubu açılmayacaktır.

  • Başvurular, sadece internet üzerinden alınacaktır. İnternet başvuruları, www.spk.gov.tr adresinde 02.05.2017 Salı günü saat 10.00'da başlayacak ve 12.05.2017 Cuma günü saat 18.00'e kadar devam edecektir. Kontenjan fazlası başvuru olması durumunda çekilecek elektronik kura sonuçlarına ilişkin olarak adayların elektronik posta adreslerine 17.05.2017 Çarşamba günü bildirimde bulunulacaktır. Bu sebeple başvuru ekranına doğru ve geçerli bir elektronik posta adresi girildiğinden emin olunmalıdır. Başka kaynaklardan edinilen başvuru sonuçları geçerli olmayacaktır. 17.05.2017 tarihinde kazanan adaylara yapılan bildirimden sonra, şehir ve dönem değişiklik talepleri için 19.05.2017 Cuma günü son tarihtir.

  • Seminere kabul edilen adaylar, okullarından veya e-Devlet’ten alacakları öğrenci belgesi/mezuniyet belgesi ile fotoğraflarını 22.05.2017 Pazartesi günü saat 24.00’e kadar kura sonuçlarını kontrol ettikleri sayfaya yüklemek zorundadırlar.

  • 22.05.2017 tarihine kadar başvuru evraklarını sisteme yüklemeyen adayların başvuruları ve seminere katılma hakları iptal edilir. Başvurusu iptal edilen adayların yerine, kontenjanın doldurulması amacıyla daha önce elektronik başvuruda bulunanlar arasından yeniden adaylar belirlenir. Belirlenen bu adayların e-posta adreslerine 24.05.2017 tarihinde bildirimde bulunulur. İkinci elektronik kura sonucu seminere katılmaya hak kazanan adayların, seminer başvuru belgelerini 29.05.2017 Pazartesi günü saat 24.00’e kadar kura sonuçlarını kontrol ettikleri sayfaya yüklemeleri gerekmektedir.

  • Seminere katılmaya hak kazanarak başvuru evraklarını sisteme yüklediği halde gerekçesiz olarak seminere gelmeyenlerin hakkı başka bir döneme devredilemez ve diğer adayların şansını azaltmamak için tekrar başvuru yapmaları engellenir.


Seminer Nerede Yapılacak?

Seminer 2 ayrı lokasyonda gerçekleşecektir. Lokasyonlar ve Adresleri;

  • Sermaye Piyasası Kurulu'nun Ankara Merkez binasında (Eskişehir Yolu 8. Km No:156 / 06530 Çankaya/Ankara [Orta Doğu Teknik Üniversitesi karşısı])



  • İstanbul Temsilciliği'nde  (Harbiye Mahallesi, Askerocağı Caddesi No:15 Şişli/İstanbul [İnönü Stadyum’u arkasında Süzer Plaza]) yapılacaktır.


Adayların büyük çoğunluğu Ankara'da seminere kabul edilecektir. Adaylar Ankara-İstanbul şehir tercihlerini başvuru esnasında yapacaklardır. Seminerin yapıldığı yer dışında ikamet edenler, konaklama ve ulaşımı kendileri karşılayacaklardır.

Peki Devamsızlık?

Seminer dönemi boyunca her gün yoklama alınır ve mazeret bildirmek koşuluyla seminere 1 gün devamsızlık hakkı bulunmaktadır. 5 iş günü süren seminere 2 gün gelmeyen adaylara “Katılım Belgesi” (Sertifika) verilmez.

Seminerle ilgili sorular için egitimsemineri@spk.gov.tr adresine e-posta gönderilebilir veya (312) 292 82 68 numaralı telefon aranabilir.

Eğitim Seminerine başvurmak için tıklayınız

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.