Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencileri Radyoda Ne Dinliyor?

Üniversite Öğrencileri Radyoda Ne Dinliyor?
Radyoyu müzik için açıyorlar
Yapılan bir araştırma Türkiye'de üniversite öğrencilerinin radyoyu daha çok müzik dinlemek için açtığını gösterdi.
Kocaeli Üniversitesinde düzenlenen “1st International Communication Science & Media Studies” Kongresinde radyo mecrası ve radyo reytingleri ile ilgili bildiri yayınlayan İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve GBTimes Medya Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr.Michael Kuyucu, Türkiye’de üniversite öğrencilerinin radyoyu daha çok müzik dinlemek istedikleri için açtığını belirtti. Kuyucu ayrıca, radyoyu internet ve mobil medyadan dinleme eğiliminde ciddi bir artış olduğu da ekledi.


Bildirisinde Türkiye’de en son radyo dinleme araştırmasının 2013 yılının Mart ayında yapıldığına değinen Kuyucu, bugüne kadar hiçbir radyo dinleme araştırmasının yapılmamasının sektörü hantallaştırdığına vurgu yaparak sektördeki emeğin bu yüzden suiistimal edildiğini ifade etti. “1 yıl 4 aydır radyo mecrası ölçülmüyor, bu da radyoya darbe vuruyor” diyen Yrd.Doç.Dr. Michael Kuyucu’nun , Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan ve bildiri kitabında yayınlanan üniversite öğrencilerinin radyo dinleme alışkanlıklarını içeren araştırmasında radyo mecrası ile ilgili ilginç veriler var.

Radyoda En Çok Müzik Dinleniyor
Kuyucu, üniversite öğrencilerinin radyoyu daha çok bir saatten az dinlediğini bunun da nedeninin özellikle genç kuşağın internet ve sosyal medyaya kaydığını belirtti.

İşte Yayınlanan Bildiri için Yapılan Araştırmadan veriler:
• Üniversite öğrencilerinin yüzde 63’ü günde 1 saatten az radyo dinlemektedir. Üniversite öğrencilerinin yüzde 33,3’ü 2 ile 4 saat arası, yüzde 3,6’sı ise günde 4 saatten fazla radyo dinlemektedir.
• Araştırmaya katılan üniversite öğrencileri yüzde 61,8’i ev dışında radyo dinlediğini belirtirken, yüzde 38,2’si evde radyo dinlediğini belirtmiştir.
• Üniversite öğrencilerinin yüzde 80,6’sı hafta içi, yüzde 19,4’ü ise hafta sonu radyo dinlemektedir.
• Yüzde 24,8’i sabah 07:00-10:00 saatleri arasında, yüzde 21,8’i öğleden sonra 14:00-17:00 saatleri arasında radyo dinlemektedir.
• Yüzde 43’ü hem Türkçe hem yabancı müzik dinlemektedir. Yüzde 37,6’sı ise yalnızca Türkçe müzikler dinlemektedir.
• Üniversite öğrencilerinin yüzde 64,2’si müzik ağırlıklı yayın yapan radyoları dinlediğini belirtmiştir. Yüzde 29,1’i ise hem müzik hem de tematik yayınlar yapan radyoları dinlediğini belirtmiştir.
• Üniversite öğrencilerinin yüzde 61,9’u müzik programlarını tercih ederken, yüzde 23’ü haber programlarını dinlemeyi tercih ettiğini belirtmiştir.
• Yüzde 30,3’ü radyoyu internet üzerinden dinlediğini belirtirken, yüzde 28,8’i radyo mecrasını cep telefonu aracılığı ile yüzde 26,3’ü ise oto teybi aracılığı ile otomobilde radyo dinlemektedir.

Haber: Hürriyet

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.