Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Öğrencileri Beslenmeyi Bilmiyor

Üniversite Öğrencileri Beslenmeyi Bilmiyor
beslenme

Türkiye'de yaşayan üniversite öğrencileri üzerinde yapılan birçok araştırma, öğrencilerin öğün atladıklarını gösteriyor. Bu durum başta obezite olmak üzere bazı vitamin ve mineral yetersizliklerinin de belirleyicisi olabiliyor.

[ad name="Google Adsense"]

Meydan Gazetesi'nde yer alan habere göre; yeterli ve dengelibeslenmenin vücut gelişimiyle doğru orantılı olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, öğrencilerin özellikle sabah kahvaltısı ve öğle yemeğini atladıklarını belirtiyor.

Öğrenciler yumurta yemeyi unuttu

Üniversite öğrencilerinin beslenmeyle ilgili bilgi düzeyinin geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Aydın, şu tavsiyelerde bulunuyor: “Yurt veya evde kalan öğrencilerin kolaylıkla buzdolaplarında süt, peynir yumurta olmalıdır. Her gün olmasa da gün aşırı 1-2 yumurta tüketilebilir. Peynir çeşitleri ve süt de kahvaltının olmazsa olmazıdır. Kahvaltı öğünü hazırlanacak veya pişirilecek herhangi bir şeyin olmadığı bir öğündür. Yapılması gereken sadece dolaptan çıkarıp tüketmektir. Yanına ceviz, bal, zeytin, reçel çeşitleriyle zenginleştirilebilir. Gün içinde yetersiz alınan protein akşam kişiye kendini daha az hissettirecektir. Akşam ekmek arasından ziyade ilk tercih ızgara veya sulu bir yemek+çorba+yoğurt ve salata olmalıdır.”

KANTİNDEN NE TERCİH EDİLMELİ?

Özellikle pratik ve karın doyurucu olarak bilinen ekmek arası tost/sandwitch/pide/pizza benzeri bu besinler karbonhidrat açısından iyi bir kaynak olmasına karşın yetersiz protein içermektedir. Mecbur kalmadıkça ekmek arası tüketilmemelidir. Kepekli ya da tam buğday ekmeği arasına yapılmış beyaz peynirli, ton balıklı sadwitch tercihlerin en sağlıklısıdır. Bunun dışında ızgara et/tavuk/balık tercih edilmelidir. Schnitzel, nugget gibi yağlı etler tercih edilmemelidir. Izgaranın yanındaki pilav tercih edilmeli eğer patates var ise onun yerine varsa yeşillik söğüş sebze istenebilir.

Kaynak: Zaman

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.