Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite İçin Son Adım

Üniversite İçin Son Adım
universite_kayıt

[ad name="HTML"]


Bu yıl bir lisans ve ön lisans programına yerleşmeye hak kazanan 784 bin 950 aday için kayıt heyecanı, bugün başladı. Üniversite kayıtları 7 Ağustos’ta sona erecek.




Devlet ve vakıf üniversiteleri için kayıtlar bugün başladı ve 7 Ağustos’a kadar sürecek. ÖSYM’nin özellikle farklı şehirlerde yaşayan öğrencilerin işini kolaylaştıran, bu yıl tüm devlet üniversitelerinde uygulamaya açtığı e-Kayıt dönemi için son tarih ise 5 Ağustos. Bu tarihleri kaçırıp da kayıt yaptırmayan adaylar, bu haklarını kaybedecek. e-Kayıt yaptırmayan adayların, kayıt için bizzat başvurmaları şart. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmiyor. İşte size ufak bir kayıt rehberi.


Elektronik kayıt da ne?


e-Kayıt; e-Devlet şifresi, elektronik imza ve mobil imza türlerinden biri ile yapılıyor. e-Devlet şifrenizi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Şifre ile ‘www.turkiye.gov.tr’ adresinden e-Devlete girerek, üniversitenize online kayıt olabilirsiniz. ‘e-Hizmetler’ bölümünde ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında açılacak ‘Üniversite e-Kayıt’ seçeneğini tıklayın. Kayıttan sonra ders seçimi dönemine kadar, okula gitmenize gerek yok. İçiniz rahat etmiyorsa kayıt sonrası edindiğiniz barkod numarası ile üniversiteden bilgi alabilirsiniz. e-Kayıt şimdilik sadece devlet üniversitelerinde uygulanıyor. Ancak ikinci öğretim, açık ve uzaktan öğretime kayıt olacaksanız, okula gitmeniz gerekiyor.


Nelere dikkat edilmeli?


- Güvenli kullanım için web sitesinin adresini kendiniz yazın. e-posta ile gelen, başka web sayfaları veya arama motorları üzerindeki bağlantılara tıklamayın.


- e-Devlet Kapısı dahilinde veri güvenliğinin sağlanması amacı ile gönderilen ve alınan tüm bilgiler şifreli olarak taşınıyor. Bunun göstergesi olarak tarayıcınızda güvenli bağlantı simgesi görünür. ‘www.turkiye.gov.tr’ adresine girip üst kısmdaki ‘Sisteme Giriş’ bağlantısına tıklayın.


- Bağlantı sizi T.C. Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasına yönlendirecek. Adres satırında https://giris.turkiye.gov.tr yazdığından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif olduğundan emin olun.


- Kullanmak istediğiniz kimlik doğrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.


- Kayıt belgenizin çıktısını almak için önce belgeyi bilgisayara indirip o dosyayı yazdırın.


e-Kayıt zorunlu mu?


Değil. Ancak bu yöntem uzak şehirde üniversite kazandıysanız, işinize çok yarayacak.


Bir kılavuz var mı?


‘Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu’na ‘https://yoksis.yok. gov.tr/downloads/YOK-Kayit.pdf’ adresinden ulaşabilirsiniz.


Sorun yaşadığımda nereye danışabilirim?


e-Devlet çağrı merkezi 160’ı arayarak destek isteyebilirsiniz.


Kayıt belgeleri neler?


Üniversiteye giderek kayıt yaptıracak adaylar için gerekli bazı belgeler ise şöyle:


ÖSYS sonuç belgesi, mezun olunan okulun diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikematgah, askerlik şubesinden alınacak belge, 12 fotoğraf, katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri.


[ad name="Google Adsense"]


Kaynak: Hürriyet




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.