Öğrenci Kariyeri Banner

Ücretsiz Yurtdışına Çıkma Fırsatı Arayanlar İçin Öneriler

Ücretsiz Yurtdışına Çıkma Fırsatı Arayanlar İçin Öneriler
yurtdısı

Avrupa Gençlik Derneği, Avrupa Gençlik Portalı, Ulusal Ajans gibi projelerin içinde olup bedava yurtdışını gezme fırsatlarını yazıyoruz.




 

Üniversite öğrencilerin merak sardığı yurtdışı furyası üzerine bir etkinlik organize ettik. Etkinliğin ana konseptlerinden biri de öğrencilerin sürekli ürettiği ”Yurtdışına çıkmam için para lazım!” bahanesini çürütmek. Cebinizde hiç para olmadan nasıl yurtdışına çıkabilirsiniz? Hatta çıkıp üzerine nasıl para alabilirsiniz? ve çok daha fazla sorunuzun cevabı bu etkinliğimizde olacaktır. Detaylı Bilgi İçin Tıklayın







1. Erasmus+ Leonardo da Vinci Programı



Erasmus+ Leonardo da Vinci Programı



 2 Şubat saat 13.00'a  kadar başvuruların sisteme giriş yapılmasını isteyen sistem, isteyen katılımcıların orta derece ingilizce bilmelerini yeterli sayıyor. Proje, mesleğinde gelişmek isteyen çalışanların kendini geliştirmesini yurtdışında tamamlamasına olanak sağlıyor. Gerekli koşulları sağladığınız takdirde kabul edilip uygun görülen projeye dahil oluyorsunuz.Programın verdiği hibeler : Kurumsal destek, Seyahat giderleri, Bireysel destek, Özel ihtiyaç desteği...Gerekli koşullar ve ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

[ad name="Google Adsense"]

2. Erasmus+ Spor






Erasmus+ Spor

 Amatör ve Profesyonel sporcuların yararlanabildiği program, gitmek isteyen kişinin kayıtlı olduğu spor kulubünün referansı doğrultusunda, kulübünün Avrupa Birliği ve Ulusal Ajans ile yapacağı görüşmeler doğrultusunda Sporcusunu yurtdışına ücretsiz çıkarma şansını yakalıyor. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.


3. Erasmus +Staj





Erasmus +Staj

 Üniversite Öğrencileri için açılan bu program, Üniversite'de gireceğiniz Erasmus sınavında yeterli puan alıp yurtdışında bölümünüz ile alakalı bir şirket bulduğunuz takdirde 2-6 ay zaman aralığında karşılıksız hibe sağlıyor.Merak edenler için daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.


4. Erasmus +Öğrenim





Erasmus +Öğrenim

  Birçok Üniversite öğrencisinin halini kurduğu erasmus, üniversitenin belirli tarihler arasında belirlediği ingilizce sınavıyla, sınav sonucunun %50'si ve genel akademik not ortalamasının %50'si alınıp bir sıralama dahilinde öğrencilerin seçildiği programdır. Daha ayrıntılı bilgi için: Okuduğunuz üniversitenin Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne başvurabilirsiniz.
***Erasmus ile yalnızca Avrupa Birliği ülkelerine gidebilirsiniz.***


5. Mevlana Değişim Programı





Mevlana Değişim Programı

   Aslında Erasmusa karşılık açılmış gibi görünen ve Asya ülkelerine gitme olanağı sağlayan bir öğrenci değişim programıdır. Yine üniversitelerin belirlediği zamanlarda yapılan bir ingilizce sınavı ve genel not ortalamanızın ortalaması ile sıralama belirlenip kontenjan dahilinde Asya ülkelerine giden öğrencilere hibe desteği sağlanmaktadır.Detaylı bilgi için: Üniversitenizin Mevlana Koordinatörlüğüne sorabilirsiniz.
***Mevlana ile yalnızca Asya ülkelerine gidebilirsiniz.***


6. Jean Monnet Bursu



Jean Monnet Bursu

35 yaşını aşmamış, AB'nin en az bir diline çok hakim, lisanaüstü eğitim için verilen bir yıllık bursun adıdır. Kamu ve özel sektörde çalışan herkes başvurabildiği için başvuru sayısı bir hayli fazla bu yüzden kendinizi öne çıkaracak sektörlere yönelmenizi öneriyoruz. Daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.


7. TURNA Projesi





TURNA Projesi

Türkiye Ulusal Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanmış, sözleşme süresi bitmemiş ve yurtdışı hareketliği devam eden proje sahiplerinin ilgili belgelerle THY'na teslip edip Yurtdışına bedava uçma hakkı kazandırdığı projedir.Daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.


8. Avrupa Gönüllülük Hizmeti





Avrupa Gönüllülük Hizmeti

Yurtdışındaki, Ulusal Ajans ile anlaşılmış herhangi bir projeye ortak olup, gerekli çalışmaları yapacak bir gönüllü oluyorsunuz ve bunun için o projeye niçin girmek istediğiniz hakkında bir motivasyon yazısı yazıyorsunuz proje kapsamında uygun görülürseniz yemek, yerel ulaşım, yol, konaklama, vize,  yolculuk masrafları gibi birçok kapsamlı ücret ile sigorta ücretleri gibi tüm masraflarınız hibe programından karşılanır. projeye katılmak için türkiye'de avrupa gönüllü hizmeti yapmak üzere akredite edilmiş (yetkilendirilmiş) bir sivil toplum kuruluşu (dernek, vakıf, ab ofisi, üniversite) bulmanız gerekmektedir.Bu kuruluşlara  buradan ulaşabilirsiniz.


9. Vopool





Vopool

Aslında bir proje olmaktan çok proje bulmanızı sağlayan bir platform. Avrupa Gönüllülük hizmetleri gibi oluşumların içindeki projelerden haberdar olup başvuru yapmanızı sağlayan aynı zamanda sizi bilgilendiren istediğiniz ülkeyi, şehiri ve projeleri sizin seçtiğiniz kategorilere göre sınıflandıran ve bir nevi işinizi kolaylaştıran bir platform. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.




Erasmus aslında ücretsiz olarak yurtdışına çıkmak için güzel bir fırsat lakin çok fazla proje olduğu için size en uygun proje ve programı bulmak istiyorsanız ilgili  adrese girebilirsiniz.

[ad name="HTML"]

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.