Öğrenci Kariyeri Banner

Ücretsiz İnternet Yasalaşıyor!

Ücretsiz İnternet Yasalaşıyor!
ucretsiz

Aile Bakanı Ramazanoğlu: Yoksul ailelere ücretsiz internet projemiz önümüzdeki günlerde yasalaşacak. Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz.

İnternet'in yaşamımız haline geldiği bu günlerde haberlerde okuduğum bir haberi sizlerle de paylaşmak istedim.

Hepimiz zamanında öğretmenlerimizin verdikleri ev ödevleri, performans ve proje ödevleri için yeri geldiğinde annemizi yeri geldiğinde babamızın kolundan tutarak bizleri internet cafeye götürmesini istemişizdir.Çoğu arkadaşım oyunlar oynamak için okuldan sonra internet cafelere koşmuşlardır.Ancak şu an hemen hemen herkesin evinde bir teknolojik cihaz ve internet bulunuyor.Peki ya İnternet'i evine bağlatamayan, maddi gücü yetmeyen  anne babaların çocukları?Günümüzde Kıraathanelerde bile ücretsiz wifi varken,Ücretsiz internet projesi onlara da yardımcı olmaz mı? Bakın Aile Bakanımız bu konu hakkında ne söylemiş?

BAKAN RAMAZANOĞLU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel veTürkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) işbirliğiyle düzenlenen  "Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" projesinin kapanış toplantısına katıldı.toplantıda konuşan Bakan Ramazanoğlu,  3 yıl önce başlatılan ’Genç Fikirler Güçlü Kadınlar’ projesinin hem sivil toplum, hem iş dünyası hem de merkezi hükümetin katkılarıyla oluşturulan güçlü bir çalışma olduğunu belirtti.

[ad name="Google Adsense"]

Kadınlar ve çocuklar için internetin kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli bir projeleri olduğunu aktaran Ramazanoğlu,"Yoksul ailelere ücretsiz internet, önümüzdeki günlerde yasalaşacak bir adımımız.Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz. Bu korumalı aile internet paketi olacak.  Bu ailelere devlet, sivil toplum olarak tablet,bilgisayar veriyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız. ’İnternete girmek istiyorum’ diye özellikle varoşlarda ve büyükşehirlerde sokağa çıkan çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlike sigara, uyuşturucu, alkol. Çocuklarımızı uyuşturucu, sigara, alkol üçgeninden uzak tutmamız lazım. Bunun için de bu tehlikenin potansiyel yerleri olan kontrolsüz internet cafelerden çocuklarımızı güvenli ev ortamında tutacağız" diye konuştu.


Kaynak;Posta Gazetesi


 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.